Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nytt rekord av Sarah Sjöström

Sarah Sjöström slog till direkt under SM-veckans första dag i Borås. Nytt svenskt rekord och ytterligare en SM-medalj för simundret.

SM-veckan i Borås har bara inletts och redan har det svenska simundret Sarah Sjöström simmat hem 2 guld. Hon har också lyckats slå sitt egna svenska rekord i 50 meter ryggsim, med 41 hundradelar, vilket SVT skriver om.

Det nya rekordet lyder 27.80 och det var inte bara hon som slog det gamla rekordet. Silvermedaljören Ida Lindborg gjorde en jätteinsats och klockan visade 28.05 när hon nuddade kaklet.

Tävlar för att träna

Sarah Sjöström dominerade ännu mer på sträckan 200 meter frisim. Där var hon fyra sekunder före tvåan Louise Hansson, och hon vann SM-guldet med tiden 1,55,44.

– Jag kommer aldrig tävla i 200 meter fritt på mästerskap, men jag gör det lite för träning på SM, säger Sara Sjöström till SVT.

De två gulden blir en del av en redan gedigen samling medaljer på Sarah Sjöströms meritlista. Hon har sedan tidigare redan 1 OS-guld från OS i Rio de Janeiro och 7 VM-guld. 

Årets höjdpunkt för Sarah Sjöström blir VM i Budapest som avgörs mellan 15 juli och 30 juli.

Intensiv vecka

SM-veckan i Borås har bara börjat och kommer att pågå till den 7 juli. Under veckan avgörs flera mästerskap i sporter som går under riksidrottsförbundet. 

Utöver simning ska även Sveriges bästa utövare i sporter så som bowling, skateboard, triathlon, dragkamp och ett 20-tal andra sporter avgöras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.