Melwin Lycke Holm, son till Stefan Holm, slog sitt eget personbästa. Arkivbild.
Melwin Lycke Holm, son till Stefan Holm, slog sitt eget personbästa. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

Nytt personbästa för Lycke Holm

Utvecklingskurvan pekar onekligen rakt uppåt. Melwin Lycke Holm har slagit sitt personliga rekord – med fyra centimeters marginal.

ANNONS
|

Melwin Lycke Holm fortsätter att överträffa sig själv. Under friidrottstävlingen Landslagsutmaningen i Söderhamn hoppade 16-åringen 2,17 meter och slog sitt tidigare personliga rekord med hela fyra centimeter.

Lycke Holm har kämpat för att slå inomhusnoteringen på 2,13 meter från i vintras. I slutet av juli kom det högsta utomhushoppet med 2,12 meter – och under lördagen lyckades han alltså med bedriften.

– Det är klart att när man persar med fem centimeter utomhus, så är det klart att man är lite chockad, säger Melwin Lycke Holm till SportExpressen.

Melwin Lycke Holm gjorde även tre försök på 2,21, men den höjden blev för övermäktig den här gången.

ANNONS

– Jag var så galet trött efter allting. De två första försöket var helt kassa. Jag hade nog inte tagit två meter med dem. Men det sista var ändå okej, men jag var trött alltså, säger Lycke Holm.

SportExpressen har även pratat med pappa och tränare Stefan Holm som är nöjd över sonens insats, såklart.

– Melwin gjorde en väldigt bra tävling, stabil hoppning och fantastiskt fokus hela vägen, säger Stefan Holm.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS