Vancouver Canucks center Elias Pettersson (40) slängde sig och slog in pucken bakom Vegas målvakt Marc-Andre Fleury. Bild: John Locher/AP/TT

Nytt mål för Pettersson vid Vancouverförlust

Vancouver fortsätter att ha problem mot Vegas. I natt blev det en ny förlust i NHL-ishockeyn, med 3–6.

Bara en seger på de senaste sju mötena. Det var Vancouvers resultat mot Vegas när kanadensarna gled in på isen i arenan i Las Vegas.

Och inte heller den här gången bar det sig. Hemmalaget tog ledningen efter drygt två minuters spel. Elias Pettersson kvitterade i och för sig knappt två minuter senare, genom att slänga sig fram och slå in sin egen retur.

Men sedan var det mest Vegas, som inför tredje perioden hade skaffat sig en 4–1-ledning, en ledning som aldrig riktigt hamnade i fara.

Jacob Markström fick för andra matchen i rad stå från start för Vancouver. Han fick dock lämna isen efter att ha släppt in sitt femte mål för kvällen i mitten av tredje perioden.

Matchen slutade till sist med 6–3.

Chicago besegrade Minnesota med 5–3 efter att Patrick Kane gjort tre mål, hans åttonde hattrick i NHL-karriären. Svenska assist skrevs in i protokollet genom Chicagospelarna Alexander Nylanders åttonde för säsongen, och Erik Gustafssons tionde. Minnesotas Eric Staal gjorde ett tröstmål för Minnesota, hans tusende NHL-poäng.