Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Nytt jättehopp av Khaddi Sagnia – nytt personligt rekord

Khaddi Sagnias fina säsong fortsätter. På tisdagskvällen tangerade hon först sitt personliga rekord – sedan slog hon det.

Khaddi Sagnias utomhussäsong har varit lyckad. På Bauhausgalan i slutet av augusti satte hon nytt personligt rekord när hon hoppade 6,83 meter.

Under tisdagens gala i Zagreb, Kroatien, tangerade Ullevihopparen det rekordet i den tredje omgången. I den sista omgången hoppade hon ännu längre. Sagnia landade på 6,92 vilket innebär nytt personligt rekord med nio centimeter och ett resultat som gör henne till ny världstrea i år.

– Det känns sjukt bra. Fy fan vad härligt. Äntligen över 90-gränsen, säger Sagnia till SVT.

Hoppet innebär också att hon bara är sju centimeter från Erica Johanssons svenska rekord på 6,99 från 2000 och åtta centimeter från drömgränsen sju meter.

– Det här betyder jättemycket för självförtroendet. Jag har haft en del strul, men allt det jobbiga är bakom mig nu och det här visar verkligen att vi är på rätt väg. Man får ta det stegvis och inte stressa. När pusselbitarna väl faller på plats så gör de det, säger hon till SVT.

Sagnia vann tävlingen med god marginal till tvåan, rumänskan Alina Rotaru, som hoppade 6,69.

Ståhl tillbaka som segrare

Den svenske diskusstjärnan Daniel Ståhl fick revansch från helgen så han för första gången den här säsongen fick se sig besegrad mot internationellt motstånd. På tisdagens tävling i Zagreb var han tillbaka som vinnare.

Med sitt längsta kast på 68,87 meter vann han före Andrius Gudzius – litauern som var Ståhls överman i Berlin. Gudzius slutade tvåa på 68,22 och svenske Simon Pettersson blev trea på 66,30.

I damernas 800 meter stod Hanna Hermansson för ett fint lopp när hon slutade tvåa på 2.02,66 – nytt svenskt årsbästa. I samma lopp slutade Meraf Bahta fyra på 2.04,48.

På samma distans sänkte Andreas Kramer nyligen sitt eget svenska rekord till 1.44,47. I Zagreb kroknade han dock på slutet och sprang in som sexa på 1.45,39.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.