Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sara Sjöström tar guld i 50 meter fjäril under SM-veckan i simning på Alidebergsbadet.

Nytt guld men Sjöström långt ifrån rekord

Hon fortsätter att rada upp triumfer. I finalen på 50 meter fjäril tog Sarah Sjöström sitt femte SM-tecken på fem starter när hon defilerade hem favoritdistansen.

Överlägsen är bara förnamnet. Segertiden 25,15 var nästan en och en halv sekund före tvåan Louise Hansson (26,61). Ändå är Hansson en svensk VM-simmare. Och det fanns mer att ta.

- Jag gjorde en riktigt, riktigt, riktigt dålig målgång. Där har jag en halvsekund att kapa. Då hade jag varit under 25 sekunder, säger Sarah Sjöström till TT.

En tid ingen annan simmare i världen matchat.

Inte förvånad

Men den 23-åriga världsstjärnan hade inte väntat sig att hon skulle komma i närheten av sitt världsrekordlopp från 2014.

Sjöström var långt ifrån tiden 24,43, det nuvarande världsrekordet på distansen som hon noterade just i bassängen i Borås.

- Jag hade absolut inte väntat att vara i närheten av rekordet i dag.

Bakom henne kämpade Louise Hansson, tvåa, igen.

- Jag hade ställt in mig på det, jag vet att hon är där. Det är bara att försöka kämpa, säger hon.

- Det är klart man själv skulle vilja stå högst upp. Samtidigt måste man tänka att ett bättre motstånd kan jag inte få, att få tävla mot världseliten hela tiden.

Förlorade lagkappen

Bland ljuspunkterna under dagen vid sidan om Sarah Sjöström fanns Jennie Johansson. På 100 meter bröstsim slog hon till med 1.06,62.

- Jag är jättenöjd. Det kändes inte som att jag hade en så snabb tid i kroppen. Så jag är överraskad av att göra säsongens näst snabbaste lopp, säger Johansson.

Det snabbaste loppet gjorde hon i april när hon slog svenskt rekord med 1.06,30.

- Det är intressant hur kroppen fungerar, säger hon.

Sarah Sjöström gick även i bassängen för sin klubb Södertörn i medleylagkappen 4x100 meter, men då blev det ingen medalj.

Trots en topptid på fjärilssträckan med 55,96 kom laget på femte plats. Segrade gjorde Helsingborg – med Louise Hansson på fjärilssträckan.

Under tisdagen simmar Sarah Sjöström sitt sista lopp under SM-veckan, 100 meter fritt med försök på förmiddagspasset och final på eftermiddagen.