Nytt formbesked – nu siktar Kalla på stafetten

Charlotte Kalla har uppenbarligen prickat formen lagom till ännu ett mästerskap. Och efter medaljkänningen på 10 kilometer fri stil har hon nu ett särskilt kärt mål i sikte: stafetten.
– Jag tar mig an vilken sträcka de än tycker att jag passar bra på, säger Kalla.

ANNONS
|

Femteplatsen i skiathlon följdes upp av sjätteplats på 10 kilometer skejt. Och när Charlotte Kalla tittade upp på resultattavlan och såg att det faktiskt bara skiljde tio sekunder upp till bronset gav hon sig för första gången på länge rätten att känna sig ... lite besviken.

– Nej, men jag måste ändå vara nöjd med min prestation. Men det är ändå så här … gaa!, säger Kalla och avslutar meningen med ett frustrerat vrål.

Besvikelsen är lätt att förstå sett till hela Kallas karriär, då hon staplat mästerskapsmedaljer på hög. Men tittar man bara på den här säsongen, som mest bestått av problem i form av covidsjukdom och ryggproblem, är det en oväntat scenförändring som 33-åringen bjudit på i Oberstdorf.

ANNONS

Stafettspecialist

Före VM hade hon ingen aning om vad hon kunde förvänta sig. Efter två starka insatser vill hon nu bara tävla vidare.

Och siktet är inställt på torsdagens stafett.

– Det är formstarka tjejer som kommer få ta en plats i det där stafettlaget. Och jag tar mig an vilken sträcka de än tycker att jag passar bra på.

Stafetter och Charlotte Kalla är en kärlekshistoria som gett många svenska VM- och OS-medaljer. Senast på VM i Seefeld för två år sedan då en kanonsträcka av Kalla, som också inför det mästerskapet var väldigt osäker på formen, lade grunden till guldet.

Två givna åkare

Frida Karlsson och Ebba Andersson är på förhand helt givna i det svenska laget, men Kalla vill gärna lägga vantarna på en av de övriga två sträckorna.

Efter två fina insatser känner hon sig dessutom betydligt mindre nervös än hon gjorde inför mästerskapet.

– Även om jag fick slå ur underläge i lördags (på skiathlonen) så var det längesedan jag kände en sådan nervositet.

– Men jag känner att jag har haft en positiv trend på slutet, jämfört med hur det var inför Seefeld. Så det är jättesvårt att veta, men jag hoppas att jag får chansen att åka stafetten.

ANNONS

TT: Hur gärna vill du köra den?

– Väldigt, väldigt gärna.

Lasse Mannheimer/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS