Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nytt fall av sexuella övergrepp på ungdomsturnering

Efter att sexuella övergrepp överskuggade hela Gothia Cup-veckan har ytterligare ett gripande med en ungdomstränare gjorts. En ledare på ungdomsturneringen Norway Cup misstänks en man för fem fall av sexuellt ofredande.

Mannen greps vid en skola i Oslo vid midnatt.

– Tränaren är misstänkt för fem fall av sexuella ofredanden. Offren är i dessa fall norska flickor i åldrarna 14 till 16 år, men vi har också flera uppgifter som tyder på att andra pojkar och flickor kan ha utsatts för samma sak. Detta försöker vi nu ta reda på, säger polisutredaren Grete Lien Metlid till VG, 

Turneringen har gått ut med att tränaren i fråga är avstängd från Norway Cup. Förhör kommer att hållas med den misstänkte och även vittnen under onsdagen. Enligt vad VG erfar handlar det om onöskat smekande.

"Endast kopplat till en individ"

I Gothia cup stängdes en tränare, och sedemera ett helt lag av från turneringen, efter att tre tonårstjejer rapporterat att de blivit omringade och antastade i samband med Gothia Cup-invigningen.

I fallet med Norway Cup betonas det att händelsen inte är associerad med laget han tränade. Laget har snarare hjälpt till med utredningen.

– Detta beteende är endast kopplat till en individ. Vi har ingen information som tyder på att andra aktörer är inblandadet. Laget har varit tillmötesgående, också till offren, säger Metlid.

LÄS OCKSÅ: 36-åringen åtalad för sexuella ofredanden på Gothia Cup

Norway Cup är liksom Gothia Cup en av världens största ungdomsturneringar i fotboll och pågår från 31 juli till den 6 augusti. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.