Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gustav Nyquist, i mitten, firar det avgörande 2–1-målet mot Lettland.

Nyquist: Vi måste skjuta mer

Han petade in Tre Kronors avgörande 2–1-mål. Men Gustav Nyquist var ändå inte särskilt nöjd.

Nytt lag, nya spelare, nya kedjor, kort om tid. Med sådana förutsättningar tyckte Gustav Nyquist att Sverige gjorde en okej insats i premiären mot Lettland.

Allt stannade dock vid just okej.

Detroit-spelaren vill se bättring i många delar under fortsättningen av ishockey-VM i Ryssland.

- Vi spelade ändå okej med vi passade bort för många lägen. Jag tycker att vi hade mycket puck och skapade många lägen men vi måste skjuta mycket mer, sade han.

- Sedan var vårt powerplay inte tillräckligt bra. Där måste vi också skjuta betydligt mycket oftare, och det är något som vi behöver jobba med.Mötet med Lettland blev oväntat tajt och jämnt.

Det var först i förlängningen som Sverige knep extrapoängen.

Och det var tack vare slarvigt försvarsspel av Lettland.

- Jag lyckades sno pucken precis innanför blå och vi fick en två mot nolla. (Alexander) Wennberg stod för en bra passning och det var bara sätta dit den. Han höll på att rädda men den gick in till slut, och det var så klart skönt, sade Nyquist om målet när det återstod 54 sekunder.

Även om spelet inte såg bra ut fick Sverige en bra start.

Redan efter 2.52 small det till bakom Elvis Merzlikins i Ice Palace i Moskva . Ledningsmålet skickades in efter en situation där Tre Kronor-spelarna blandade tur med skicklighet.

Mikael Backlund stod för turen.

Jimmie Ericsson för skickligheten.

- Det var starkt av Micke att stå på pucken. När han ramlade, eller skickade fram den, hade jag kommit för ett ger honom understöd och fick pucken perfekt. Jag fick in den i bortre krysset, sade Ericsson.

TT: Var det meningen av Backlund, menar du?

- Ja, det tar jag för givet.

Ledningen stod sig till 12.19 minuter in i tredje. Då fick Kristaps Sotnieks in pucken bakom Jacob Markström och Lettland var ikapp. Sedan avgjorde Tre Kronor i förlängningen.

- Det var inte förvånande att det slutade oavgjort efter full tid då vi släppte till så många chanser som vi gjorde, sade Jimmie Ericsson.