William Nylander kommer att spela VM. Arkivbild.
William Nylander kommer att spela VM. Arkivbild. Bild: Nathan Denette/AP/TT

Nylander tackar ja till VM: "Gör vårt lag bättre"

Tre Kronor får en fin förstärkning i ishockey-VM av Toronto-forwarden William Nylander.
– Vi är jätteglada att han ansluter, han kommer att göra vårt lag bättre, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

ANNONS

Det svenska VM-laget kunde vakna till goda nyheter på fredagsmorgonen. William Nylander landar i Finland på lördagen för att förstärka truppen. Han missar dock matchen mot USA samma dag, uppger Ishockeyförbundet.

Förbundskapten Johan Garpenlöv har tidigare uttryckt att han hoppats på ett positivt svar men att chansen att Nylander skulle tacka ja var ungefär "50/50".

– När man pratar första gången och de inte tackar nej, då finns det ett hopp. Det kändes positivt, han vill spela i landslaget, och det kändes som att det var nånting som han måste göra innan han kom med beslutet, säger Garpenlöv.

Tre alternativ

Nu blev det ett ja och 27-åringen förstärker den tidigare tunna forwardssidan i det svenska laget. Extra positivt är att Nylander kan spela på alla tre anfallspositioner.

ANNONS

– Vi får se hur vi sätter ihop det, det finns alternativ. Förmodligen får han spela ytterforward, men vi får se, säger förbundskaptenen.

– Han kommer in i morgon. Det gäller att få in honom och att han klarar coronatestet. Väl inne är min förhoppning att han kan spela de två sista matcherna (i gruppspelet).

Nylander blir den tolfte NHL-spelaren i den svenska VM-truppen. Flera stora namn har sedan tidigare tackat nej till VM-spel.

I och med att Nylander ansluter är VM-truppen full och Linus Karlsson får därmed lämna laget.

– Nu när vi stänger är det skönt för laget, alla vet att de tillhör truppen och kan slappna av. Förhoppningsvis blir det en liten boost.

VM-guld 2017

Nylander vann VM-guld med Sverige 2017 och blev då utsedd till turneringens mest värdefulle spelare med 14 poäng på tio matcher.

Under säsongen har Nylander stått för 34 mål i Toronto-tröjan. I Stanley Cup-slutspelet gjorde Nylander tre mål innan hans Toronto slogs ut av regerande mästaren Tampa Bay i åttondelens sjunde och avgörande match.

Sverige möter USA klockan 11.20 på lördag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS