Torontos William Nylander (till vänster) firar sitt mål med Zach Hyman.
Torontos William Nylander (till vänster) firar sitt mål med Zach Hyman.

Nylander målskytt i Torontos premiärseger

NHL-premiären bjöd på ett riktigt målkalas med 29 mål i fyra matcher. William Nylander bidrog till segern när Toronto körde över Winnipeg med 7–2.

ANNONS

Torontos svenske forward visade upp sig direkt genom att göra mål i början av matchen. Med lagets tionde skott på mål satte Nylander 3–0 i slutet av perioden.

Ett stukat Winnipeg bytte målvakt när Patrick Marleau, 36 sekunder in i tredje perioden, såg till att Toronto tog ledningen med 5–0. Det var Marleaus andra mål i sin debutmatch för Toronto. Den 38-årige veteranen valde att gå till Toronto efter 19 säsonger med San Jose.

- Vi gjorde mycket rätt i kväll. Men man kan också se att när man inte gör rätt så släpper man in några mål vilket är en bra påminnelse, säger Marleau till nhl.com.

ANNONS

Assist för Borgman

Toronto dominerade och segrade till slut med 7–2. Torontobacken Andreas Borgman, som förra säsongen vann SM-guld med HV71, noterades för en assist. Winnipeg gjorde sina två tröstmål under den andra halvan av sista perioden.

Den förra säsongen i NHL avslutades i juni med att Pittsburgh slog Nashville och tog hem Stanley Cup för andra året i rad.

I första matchen för säsongen stod det lika mellan regerande mästarna Pittsburgh och St Louis efter full tid. Efter en dryg minuts förlängning satte Alex Pietrangelo segermålet för St Louis.

- Vi visste att vi hade en chans, särskilt om det gick till förlängning och så blev det, säger Pietrangelo till AP.

Gunnarsson målskytt

Matchen slutade 5–4. Carl Gunnarsson spelade fram till St Louis första mål.

Publiken i San Jose fick se åtta mål, varav fem för gästande Philadelphia. Wayne Simmonds blev tremålsskytt för segrande Philadelphia. I Edmonton svarade hemmastjärnan Connor McDavid för alla tre målen i matchen mot Calgary.

TT

ANNONS