Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
William Nylander träffar kanadensiska journalister efter att ha återvänt till Toronto.

Nylander: "Det var aldrig någon fråga"

Under de sista självande minuterna innan deadline blev det nya kontraktet klart och påskrivet. Nu är William Nylander tillbaka i Toronto för att spela NHL-ishockey igen.

Det blev en följetong – en lång sådan.

Ända in i det sista var det oklart vad som skulle ske med Torontostjärnan William Nylander när han och klubben inte kom överens om ett nytt kontrakt. Skulle han trejdas? Eller skulle han rent utav få sitta över en hel NHL-säsong.

Med bara minuter kvar innan deadline den 1 december kom parterna till slut överens.

- Det var bara 40 minuter kvar. Då pratade jag med min agent och sade: "låt oss bara ringa". Det samtalet fick allt ordnat, säger Nylander när han för första gången möter den kanadensiska pressen efter att ha signat ett nytt sexårigt avtal värt motsvarande 380 miljoner kronor.

"Lärorikt"

När han går in i laget igen för att, sent omsider, påbörja sin NHL-säsong är oklart.

- Det kommer ta några matcher att komma tillbaka in i det igen, annars känner jag att jag är i bra form, säger Nylander, som under förhandlingstiden bland annat höll igång med AIK:s J20-lag.

Han medger att processen var tuff.

- Det var lärorikt och det är något som jag aldrig vill gå igenom igen. Men det gjorde mig starkare som person. Jag tror det var en viktig del av min framtid. Jag vill vara en "Leaf" länge och jag ser fram emot att vara här i sex år.

"Skrev ut och scannade"

William Nylander fick också frågan om hans minst sagt NHL-meriterade far, Michael Nylander, hade haft en del i de krav som gjorde att kontraktsförhandlingarna drog ut på tiden.

Något 22-åringen dementerar.

- Jag vet att pappa bara pratade med Kyle (Dubas, general manager) under de sista sju minuterna när han satt vid sin dator och skrev ut och scannade kontrakt. Det var bara då.