Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ante Björkebaum och övriga Siriusspelare har blivit av med sina skor. Arkivbild.

Nykomlingen bestulet på skor och bollar

En vecka innan premiären har den allsvenska nykomlingen Sirius haft inbrott i omklädningsrummet och blivit av med fotbollsskor, bollar och annan utrustning.

Inbrottet i Diöshallen i Uppsala upptäcktes på måndagsmorgonen. Enligt polisen kommer en teknisk undersökning av platsen att genomföras under måndagen.

- Jag skulle säga minst 50 000 med tanke på att det är alla fotbollsskor och träningskläder för alla spelare, säger Michael Lundgren om värdet på den stulna utrustningen.

Klubben har nu lagt in en expressbeställning på nya skor från tillverkaren, som ska komma fram senast på onsdag. Men stölden kan märkas av i premiären mot Djurgården på måndag.

- Det är ju inte bara att hoppa i ett par nya skor, det här är skor som man har använt under flera veckor och format efter sina egna fötter. Alla killar har provat ut den modellen som passar bäst just för deras fötter.

- Det här är inte roligt för fem öre, det hade ju varit bättre om de hade fått ha sina inkörda skor.

Diöshallen har haft besök av tjuvar tidigare. Bland annat blev damlaget av med utrustning för ett par månader sedan.

- Jag vet inte hur man ska komma åt problemet, det är jättetråkigt oavsett om det är vi eller andra klubbar som har förråd där också, säger Michael Lundgren.