Nyförvärvet stor hjälte för Häcken

Han blev spelklar klockan elva på matchdagen. Tio timmar senare fixade Ahmed Yasin tre poäng till Häcken. – Det var en stor, stor lättnad, säger matchhjälten.

|

Det var en idyllisk måndagskväll i juli som välkomnade Häcken till Jönköping och Stadsparksvallen. Lika idylliskt var dock inte spelet. Första halvlek bjöd inte på mycket till skönspel och båda lagen hade förtvivlat svårt att komma till bra lägen. Dessutom drabbades Häcken också av ett tungt bakslag tidigt i den första halvleken när kapten, Rasmus Lindgren tvingades utgå med huvudskada. Extra oroande var det med tanke på att Lindgren förra säsongen åkte på en liknande smäll som orsakade hjärnskakning. Om första halvlek var chansfattig, så var det mer fart i den andra halvleken. I takt med att solen började gå ner över Stadsparksvallen öppnade sig också matchen. Det skulle dock dröja till den 78:e minuten innan målnollan spräcktes. Och det skulle vara AIK-lånet som gjorde det. Yasin snappade upp en långboll från Joel Andersson, vann kampen mot försvararen och skickade in skottet under J-södras målvakt, Anton Cajtoft. Yasin bröt med målet dödläget i matchen och gav Häcken ledningen med 1-0. – Jag är på väg hem från ett anfall, ser en boll i luften. Det är bara att köra, och jag drar iväg ett vänsterskott som går in i mål, säger Yasin. Yasin som började matchen på bänken byttes in i den andra halvleken. Efter dryga kvarten på plan slog han till med matchens enda mål. Matchhjälten var mer än nöjd när han såg bollen gå i mål. – Det var en stor, stor lättnad. Väldigt stor glädje för allt hårt jobb man lagt ner så fick man betalt här. Yasin blev klar för Häcken i dagarna. Det var dock länge oklart om Yasin skulle vara spelklar till dagens match. I lördags flög han till Qatar för att göra klart de sista papperna, för att sedan flyga hem samma dag. Hittills har han bara hunnit göra en träning med Häcken men trivs redan i sin nya klubb. – Det är en väldigt fin och ödmjuk klubb. Väldigt bra grabbar som tagit hand om mig på ett bra sätt. Jag är väldigt glad över att vara här.