Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter nio år i Tyskland har mittsexan Joakim Larsson, 33, återvänt till Sverige. Nu väntar spel med Sävehof i Handbollsligan.

Nyförvärvet ser Sävehof som ett guldlag

Går det att stoppa Kristianstad från ett fjärde raka SM-guld? Den gamla storheten Sävehof ses som främste utmanare.

Normalt sett brukar Alingsås – SM-guld 2014 och fyra raka finaler – ses som huvudutmanare till dominanten Kristianstad, men denna säsong tippar konkurrenterna i Handbollsligan att Sävehof slutar tvåa i grundserien.

- Det är bara roligt att man tror på oss, men det viktiga är att vi gör det själva, säger tränaren Robert Wedberg.

"Realistiskt tips"

Den stora anledningen till att den femfaldige SM-vinnaren Sävehof tippas högt i år är Partilleklubbens stjärnvärvningar. Landslagsspelaren Johan Jakobsson (missar inledningen av säsongen på grund av en bristning i vaden) har vänt hemåt och som mittsexa har Sävehof värvat Joakim Larsson, som de nio senaste åren spelat i tre olika Bundesligaklubbar.

- Det är väl ett realistiskt tips att vi ska vara med där uppe. Vi har en otroligt hög högstanivå, sedan är det väl lägstanivån vi behöver jobba med. Det har väl varit lite berg-och-dalbana nu under försäsongen, säger Joakim Larsson och fortsätter:

- Vi måste få ihop laget – vi kommer inte att vinna matcher på individuellt spel.

Sävehof fick inför förra säsongen även hem Jonas Larholm, men tränare Wedberg påpekar att det är en omställning för tidigare utlandsproffs att börja spela i Sverige igen.

- Det är inte bara att trycka på en knapp och sedan gå in och spela Handbollsligan. Det är en annan handboll. Lite kvickare och lite mer på chans kanske än vad man är van vid, säger Sävehofstränaren.

Tror på guld

De tre senaste säsongerna har Kristianstad vunnit såväl SM-guldet som grundserien.

- Just nu är det Kristianstad som har dragit tåget i Sverige med andra lag som försöker haka på det. För vår del, precis som för alla andra som ligger precis bakom, handlar det ju inte bara om att komma ikapp utan även fundera på hur vi även kan gå förbi, säger Robert Wedberg.

Sävehof har inte spelat SM-final sedan 2012 – då tog klubben sitt tredje raka guld och det femte totalt på herrsidan. Nyförvärvet Larsson tror att truppen har kapacitet att nå guldet igen. Även om Kristianstad står på andra sidan mittlinjen.

- Om vi kommer till final och när den avgörs över en match så tror jag att vi har en bra chans att slå vilket lag som helst, säger mittsexan.