Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nyförvärv fick sparken efter sex timmar

Sonni Nattestad, landslagsman på Färöarna, kritade på ett kontrakt med den norska klubben FK Jerv. Sex timmar senare bröt de kontraktet.

27-årige Nattestad spelar som mittback och tillhörde senast den irländska klubben Dundalk. I söndags meddelade FK Jerv att de värvat spelaren – bara för att sex timmar senare bryta kontraktet.

På sin hemsida skriver klubben:

“FK Jerv och Sonni Nattestad har i dag beslutat att bryta kontraktet. Bakgrunden är en historia som spelaren har varit inblandad i och som vi borde ha känt till sedan tidigare. Det som Nattestad var inblandad i är inte något som vi kan stå för eller vill associeras med. FK Jerv vill be om ursäkt för att vi inte gjorde ett tillräckligt bra jobb inför värvningen.”

”Löjligaste som jag har upplevt”

Enligt VG är bakgrunden som klubben refererar till att Nattestad inte kom till den rättegång där han var huvudvittne där en tidigare lagkamrat var åtalad för våldtäkt.

När Jerv fick reda på detta bröt de kontraktet.

– Det här är det löjligaste som jag har upplevt i mitt liv. Först så sa klubben att de drog sig ur eftersom de inte kände till händelsen. Men alla i Norge vet om det. Det är olyckligt och det låter som att jag har gjort något fel. Men det har jag inte, utöver att vara ett vittne. De påstår att de inte har gjort någon research, men det är totalt… De har inte hanterat det här bra, säger Nattestad till VG.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.