Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nye tränaren Mark Dempsey på premiärträning med Djurgården.

Nye Dif-tränaren: "Sitter i skiten"

Mark Dempsey har ersatt Pelle Olsson som tränare för ett krisande Djurgården som ligger på kvalplats i allsvenskan. Och engelsmannen är införstådd med det kritiska läget.

På onsdagen presenterades britten Mark Dempsey som ny tränare för Djurgården, kort efter att Pelle Olsson fått sparken.

Och nog hördes det att någonting hade förändrats ute på träningsanläggningen Kaknäs IP när Dempsey höll sin första träning med laget.

Den tystlåtne analytikern Olsson var utbytt mot en britt som både skrek högt och gestikulerade vilt ute på träningsplanen, redan under sina första aktiva minuter som Dif-tränare.

"Jag är som en brandman"

Kanske behövs de yviga gesterna av den nye tränaren – då alla hans idéer måste sätta sig kvickt:

- Det är klart att det är enklare att komma in inför en säsong. Jag är som en brandman som ska släcka bränder nu, jag ska få ihop allt snabbt och få in mina influenser på kort tid, säger Dempsey efter träningen på torsdagsförmiddagen.

Den första kontakten från Djurgårdshåll fick engelsmannen – som bröt kontraktet med norska Haugesund tidigare i somras – i tisdags.

"En stor klubb"

Och 52-åringen behövde ingen längre betänketid.

- Det var ett väldigt enkelt beslut. Det är en stor klubb, ett fantastiskt ställe, och jag har en plan för min tränarkarriär och det här passar in som ett steg på vägen där.

Den förre Manchester United-spelaren (han gjorde en ligamatch för klubben) pekar gärna med hela handen – och den näven pekar framåt.

- Det som har varit tidigare är borta. Det är som med ett tidningspapper efter du ätit fish n' chips; du slänger det i papperskorgen. Det är borta. Nu tittar vi framåt, säger han.

Hur ser du på läget laget är i?

- Jag säger att vi sitter i skiten. För det gör vi. Vi ligger på kvalplats och där vill vi inte vara.

Han betonade gärna vikten av en bra start hemma mot IFK Göteborg på måndag och även om den första träningen inte gjorde klart ifall det blir en 3-5-2-formation eller ej så gick det att slå fast en sak: Djurgårdens storväxta anfallare lär sättas i spel tidigt i Dempseys regi.

Ett par gånger bröt engelsmannen spelet och uppmanade den tidiga bollen upp på Mathias Ranégie (196 centimeter) och Michael Olunga (190).

- Om du är i armén och har tillgång till stora vapen – då använder du dem. Du ställer inte undan dem i något skåp och väntar. Kan du använda dem så ska du använda dem, slår Dempsey fast.