Nya västsvenska framgångar i SM – personligt rekord av Maja Nilsson

Inomhus-SM i Malmö blev något av en triumf för västsvensk friidrott. På söndagen avslutades mästerskapet med nya göteborgska framgångar.

ANNONS
|

Fredagen och lördagens SM-tävlingar i Malmö bjöd på flera västsvenska framgångar. På fredagen trillade det in medaljer på löpdistanserna när det bland annat blev guld för Hälles Meraf Bahta och Sävedalens Vidar Johansson på 3 000 meter och seger för färska svenska rekordinnehavaren Ullevis Andreas Kramer på 800 meter.

LÄS MER:Västsvensk dominans på 3 000 meter

Lördagen bjöd på tre guld till Ullevi FK genom Lovisa Lindh på 800 meter, Khaddi Sagnia i längdhopp och Claudia Payton på 60 meter och dessutom vann Örgrytes Michaela Meijer stavhoppet.

På söndagen avslutades SM med nya västsvenska medaljer.

Löpframgångarna fortsatte med ett guld på 1500 meter för Stenungsunds Johan Rogestedt i ett lopp där Hälles Samuel Pihlström slutade på bronsplats.

ANNONS

Örgrytes Maja Nilsson vann höjdhoppet på 1,91, nytt personligt rekord med en centimeter från det tidigare rekordet från i vintras.

– Hela vintern har funkat bra. Vi har hoppat väldigt mycket höjd, säger hon till friidrottskanalen.se.

Hon gjorde dessutom tre försök på 1,93 och var nära att klara även den höjden.

– Jag är jätteglad. Det känns verkligen som vi börjat hitta tillbaka, säger Nilsson.

LÄS MER:Claudia Paytons galna vecka – från sjukhusbesök till SM-guld och EM-biljett

20 namn i EM-truppen

Även EM-klara klubbkamraten Carl Bengtström fick med sig ett guld hem från Malmö. 21-årige Bengtström, som är fjärde snabbast i Europa på 400 meter i år, vann distansen på 46.59.

Malmös Göteborgsbaserade längdhoppare Thobias Montler tog även han ett planenligt guld i uppladdningen inför inomhus-EM. Montler vann med ett hopp på 8,13, vilket är säsongsbästa för 25-åringen. Segermarginalen till tvåan Jesper Hellström från Hässelby var hela 70 centimeter.

Den 4 mars inleds EM i polska Torun och den svenska förbundskaptenen Karin Torneklint har presenterat 20 aktiva till den svenska truppen. På lördagen fick bland andra Meraf Bahta sin biljett och i truppen finns också namn som Armand Duplantis, Andreas Kramer, Thobias Montler och Khaddi Sagnia.

– Vi har många som är topp fem i Europa och vi har höga förväntningar, säger Karin Torneklint till friidrottskanalen.se inför mästerskapet.

ANNONS

Michaela Meijer är uttagen men enligt Sportbladet är det osäkert om hon kommer åka och besked kommer senare.

LÄS MER:Svenskt rekord av Andreas Kramer

Den svenska EM-truppen

Damer:

60 m: Claudia Payton.

800 m: Lovisa Lindh.

3 000 m: Meraf Bahta, Samrawit Mengsteab, Linn Nilsson.

60 m häck: Julia Wennersten.

Längd: Khaddi Sagnia.

Kula: Fanny Roos.

Herrar:

60 m: Odain Rose.

400 m: Carl Bengtström.

800 m: Andreas Kramer, Joakim Andersson, Felix Francois.

1 500 m: Johan Rogestedt.

3 000 m: Andreas Almgren, Vidar Johansson.

60 m häck: Max Hrelja.

Stav: Armand Duplantis.

Längd: Thobias Montler.

Kula: Wiktor Petersson.

(TT)

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS