Mikaela Mässing slet av korsbandet direkt i sin nya klubb, rumänska Baia Mare. Arkivbild.
Mikaela Mässing slet av korsbandet direkt i sin nya klubb, rumänska Baia Mare. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Nya smällarna: Landslagsduon långtidsskadad

Tre korsbandsskador på en vecka – drygt tre månader före EM. Efter Mikaela Mässings och Clara Lerbys tunga besked duggar långtidsskadorna tätt för handbollslandslagets nye förbundskapten Tomas Axnér.

ANNONS

Skadeeländet fortsätter för nytillträdde förbundskaptenen Tomas Axnér. Både Mikaela Mässing och Clara Lerby är korsbandsskadade och blir därmed borta från spel ett bra tag framöver.

Lugispelaren Lerby, som skulle ha landslagsdebuterat i vårens OS-kval (uppskjutet på grund av coronapandemins utbrott), meddelar på Instagram:

"Har längtat så länge efter seriepremiär, men mitt korsband bestämde sig för att gå av på träningen i veckan. Nu ska jag träna på med min rehab och bli bättre, snabbare, starkare och hjälpa mitt älskade Lugi med min vinnarskalle på sidan av."

För Mässing, ny i den rumänska klubben Baia Mare, är det den andra korsbandsskadan sedan 2016.

ANNONS

– Denna gång är det mitt andra knä som skadades. Både ledband och korsband är av, precis som med Olivia Mellegård, säger Messing till Skånesport.

Som Mässing är inne på slet även Köpenhamnsspelaren Olivia Mellegård av korsbandet i veckan och missar EM som inleds i början av december.

Lugis Clara Lerby får vänta på sin landslagsdebut efter att dragit av korsbandet. Arkivbild.
Lugis Clara Lerby får vänta på sin landslagsdebut efter att dragit av korsbandet. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS