Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Leeds Hélder Costa, vänster, och Liverpools Andrew Robertson kommer inte att tillåtas till ett obegränsat antal nickdueller när de tränar i sina Premier League-klubbar. Arkivbild.
Leeds Hélder Costa, vänster, och Liverpools Andrew Robertson kommer inte att tillåtas till ett obegränsat antal nickdueller när de tränar i sina Premier League-klubbar. Arkivbild. Bild: Paul Ellis

Nya regeln: Bara tio kraftiga nickar i veckan

Fotbollsspelare i England, både amatörer och professionella, får bara utföra tio kraftiga nickar per träningsvecka från och med stundande säsong, enligt BBC.

Beskedet kommer efter att frågan om permanenta hjärnskador kopplade till fotbollsspelande fått stort debattutrymme i England.

Dels efter att en studie från 2019 visat att professionella spelare löper högre risk att drabbas av neurodegenerativa sjukdomar, till exempel ALS och Parkinsons sjukdom, dels efter att flera tidigare storspelare drabbats av demens.

I februari 2020 införde Englands, Skottlands och Nordirlands fotbollsförbund en rekommendation om att barn under elva år inte bör nicka, för att minska risken för framtida hjärnskador.

En riktlinje som sedan tidigare funnits i Sverige.

LÄS MER: Kepa Arrizabalaga vägrade bytas ut – ber nu om ursäkt