Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En sak är säker, regerande mästaren Robert Dahlgren står redo att försvara sitt STCC-mästerskap. Arkivbild.

Nya och gamla förare klara inför årets STCC

Startfältet för STCC 2018 börjar ta form. Och på startlinjen kommer det att finnas både gamla och nya namn. Men en sak är säker, regerande mästaren Robert Dahlgren står redo att försvara sitt mästerskap.

PWR-teamet, med Seat och Audi, skördade stora framgångar i förra årets STCC. Robert Dahlgren fick äntligen lyfta pokalen. Och inför den kommande säsongen fortsätter teamet att satsa.

- Jag kan bekräfta så mycket att vi har målet att ställa upp med fem bilar, en mer än i fjol, säger Joakim Åström ansvarig för marknad och kommunikation för teamet.

Vilka förarna blir förutom Dahlgren vill han dock inte säga. Men det är ingen vild gissningen att Daniel Haglöf och Poker Wallenberg återkommer och kanske också Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Och ett hett tips är att PWR kommer att presentera Philip Morin som ny förare. Han har tidigare kört enstaka lopp för PWR under 2016.

Världsmästaren utmanar

Förra årets främsta utmanare om titeln var Volkswagen Dealer Team Sweden. Världsmästaren i rallycross Johan Kristoffersson tillsammans med nykomlingen Hugo Nerman kommer att ratta två bilar. Kristoffersson var länge den stora utmanaren till Dahlgren 2017 men då rallycrossen krockade med STCC kunde han inte köra alla deltävlingar i mästerskapet och blev därför till slut chanslös. Några sådana krockar blir det inte i år.

Men Fredrik Ekblom och Fredrik Blomstedt är definitivt borta från teamet.

- Jag kommer att köra i Tyskland nästa säsong, säger Fredrik Blomstedt.

- Vi har en tredje bil och det är inte omöjligt att den kommer att rulla några race i år också. Men inget är klart än, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

Kan slå rekord

Veteranen Mattias Andersson gör ytterligare en säsong i sin Honda. Han kan under säsongen bli den förare som gjort flest starter i STCC:s historia och passera legendaren Jan "Flash" Nilsson.

I Lestrup Racing kommer debutanten Oliver Söderström att köra en av bilarna. Och ytterligare en bil är aktuell. Det är däremot inte Dennis Strandberg från förra säsongen då man inte kunnat komma överens om ett kontrakt.

Förra året drevs Albin Wärnerlövs bil av Lestrup Racing. Men nu tar han steget fullt ut och driver bilen i det egna teamet Experion.

Brink Motorsport kommer till start med två bilar körda av Tobias Brink och Micke Ohlsson, samma förare som i fjol. Brovallen Design ställer också upp med två bilar. Teamet har en dialog med Reuben Kressner och Niklas Oscarsson.

Finnarna säger farväl

Ett nygammalt team kan vara på gång in i mästerskapet, Westcoast Racing från Halmstad.

- Vi överväger alternativ. Men STCC är en möjlighet, säger Dick Jönsson Wigroth.

Skulle det bli aktuellt tror flera kännare att tidigare mästarna Fredrik Ekblom och Richard Göransson kunde vara intressanta förare.

- Jag har inget klart med någon, säger Richard Göransson undvikande.

- Jag vill gärna köra STCC om upplägget är bra. Jag för samtal och det vore kul, säger Fredrik Ekblom utan att ge fler detaljer.

En annan förare som kan vara på gång är förra årets segrare i Carrera Cup, Jocke Mangs.

- Vi jobbar på det och hoppas att det ska lösa sig, säger han.

Det blev bara en säsong för finska LMS-teamet. De är inte aktuella för en fortsättning.

STCC:s ledning tycker det ser ljust ut inför premiären.

- Jag räknar med och tror på minst 19 bilar när säsongen startar i Knutstorp, säger STCC:s styrelseordförande Hans Bååth.