Frida Hansdotter har redan ställt in siktet på nästa stora mål efter OS-guldet. Och hon inleder den resan på samma ställe som hon kommer avsluta den.
Frida Hansdotter har redan ställt in siktet på nästa stora mål efter OS-guldet. Och hon inleder den resan på samma ställe som hon kommer avsluta den.

Nya mål i sikte direkt för Frida Hansdotter

Sju raka pallplatser inkluderat OS. I världscupsavslutningen i Åre kan det bli åtta. Frida Hansdotter vill fortsätta sin svit över sommaren – hela vägen till nästa säsong.

ANNONS
|

Med OS-guldet som den stora höjdpunkten har Frida Hansdotter minst sagt hittat en hög lägstanivå i slalom på årets världscup. Hansdotter har inte missat en världscupspall i disciplinen sedan november, och kan förlänga den sviten på hemmaplan i Åre när världscupen ska rundas av.

Med andra ord är det inte så svårt att hitta en målsättning inför lördagens slalom, där hon som vanligt är en av förhandsfavoriterna.

– Det är klart att det är målet. Sedan är det så klart tufft. Man måste prestera på två åk och det är många duktiga tjejer med. Men självklart går jag ut med målet att vara på pallen.

ANNONS

"Rena semestern"

Även om det skulle bli total jackpott med en förstaplats i världscupsfinalen så är det svårt att övertrumfa det som hände för cirka en månad sedan i skuggan av den olympiska elden på sydkoreansk mark.

Där gick ett av hennes stora mål i uppfyllelse, och följden av det har – så klart – varit positiv.

– Det har varit fantastiska veckor hemma. Att bli bemött med den kärleken man fått är helt fantastiskt. Sedan är det omtumlande och nästan rena semestern att åka i väg på tävlingar igen, även fast det brukar vara det tuffa.

Svårt att ladda om med andra ord? Nej då.

– Jag älskar ju att tävla, så jag hade nog bara önskat att det skulle vara några fler tävlingar.

Mer än en helg i Åre är det dock inte kvar av denna alpina världscupssäsong. Efter det, eller egentligen redan nu, är Frida Hansdotters sikte inställt på nästa stora utmaning.

Vill njuta av finalen

Även om OS-guldet innebar en lättnad så kommer nästa måltavla som på beställning.

– Det är ett VM på hemmaplan. Det är som att de nya målen bara kommer framför en. Och det är härligt på ett sätt.

Och nu är det genrep inför 2019?

– Absolut. Det är kul att få köra den rätta sträckningen och känna på det lite. jag hoppas få åka ut och njuta. Sätta mina åk så får vi hoppas att det räcker till en pallplats.

ANNONS

Hon har stått där förr i just Åre, närmare bestämt tre gånger.

Nu tävlar hon här för första gången på två år – och åtminstone statistiskt är ju det ett kärt återseende.

Vad är det som gör att Årebackarna passar dig extra bra?

– Jag känner att jag har en så pass hög lägstanivå att jag egentligen inte är så beroende av backen, utan det är mer känslan att man vill lyckas på hemmaplan och att man verkligen vill prestera och visa att man kan åka riktigt fort.

Fakta: Frida Hansdotter pallplaceringar

Frida Hansdotter fortsätter att samla på sig pallplaceringar i slalomens världscup. Tredjeplatsen i tyska Ofterschwang senast var hennes sjätte på raken. Med OS-guldet inräknat den sjunde raka pallen i slalom för Hansdotter.

Trea i Ofterschwang, Tyskland.

Tvåa i Lenzerheide, Schweiz.

Trea i Flachau, Österrike

Tvåa i Kranjska Gora, Slovenien.

Trea i Zagreb, Kroatien.

Trea i Lienz, Österrike.

ANNONS