Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: CHRISTIAN HARTMANN

"Nya" England ska gå hela vägen: "Som en familj"

Harry Kane, 24, är den stora stjärnan i England och den som ska skjuta laget till det efterlängtade VM-guldet. Målmaskinen hyllar dock det "nya" England för lagsammanhållningen.
– Vi är som en familj, säger han.

Han har öst in mål i Tottenham under fyra säsonger och under VM i Ryssland har Harry Kane levt upp till de skyhöga förväntningarna på hemmaplan i England med sina sex fullträffar. Men superstjärnan hymlar inte med om att den här upplagan av England har gått till kvartsfinal på grund av laget och inte på grund av individerna.

– Vi är som en familj och spenderar mycket tid tillsammans och kommer bra överens. Alla vill bevisa på planen att vi kan göra det bra tillsammans och det är underbart att se all glädje i allas ansikten och det gör oss ännu mer stolta över varandra. Jag ser på de andra spelarna som mina bröder och vi skulle göra allt för varandra och den inställningen ska vi ha resten av turneringen, säger han och fortsätter.

– Känslan efter en seger är magisk men vi är ändå hungriga för mer. Vi är beredda att göra allt som krävs för att gå vidare.

Din egen form?

– Jag har haft en bra turnering men för mig är det viktigaste att hjälpa laget oavsett om det är med eller utan boll, att göra mål eller att få en assist. Förhoppningsvis fortsätter det på samma sätt och jag gör mål och det hade varit underbart men jag har bara fokus på att hjälpa laget.

– Det är en lång väg kvar att gå och den här matchen är enorm. Vi har gjort det bra fram till den här matchen men nu är det en ny utmaning vi tar oss ann.

Hur har VM varit?

– Vi är inne i en bubbla och koncentrerar oss så mycket på fotbollen och vill göra det bra och göra folket hemma stolta.

– Sen är det enormt att se alla videor på fansen efter matcherna på sociala medier. Jag var själv en supporter för inte så längesedan och firade på samma sätt och det är ju det här vi vill ha. Vi har gjort landet stolta och vi ska fortsätta att göra det och förena landet och den här resan har varit fantastisk för oss.

Ronaldo är ute, Messi är ute men Kane är kvar, är det början på ett skifte?

– Ronaldo och Messi ska man aldrig skriva av ... de hade inte de turneringarna som de ville ha men det är två av de bästa spelarna i världen och för mig och många andra unga spelare så är de fortfarande förebilder. De två har lagt ribban som vi andra ska försöka nå.

Hur är Southgate som tränare?

– Han är bra! Jag vill ju spela mot Sverige ...

– Nej, men han är fantastisk och vi känner varandra väl sedan U21-landslaget och har alltid haft en bra relation och kommit bra överens. Han har erfarenheten och vet vad som gäller och förhoppningsvis kan vi ha den här relationen länge i framtiden och fortsätta bli bättre och bättre.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.