Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Cristiano Ronaldo bollar på Portugals träning i Kratovo utanför Moskva.

Ny uppvisning av CR7?

Cristiano Ronaldo var den första omgångens stora stjärna i fotbolls-VM. Nu får han en ny chans att briljera – och föra Portugal ett steg närmare åttondelsfinal.

Efter tre mål mot Spanien i VM-öppningen möter Real Madrid-stjärnan och hans Portugal nu Marocko i den andra gruppspelsomgången.

Marockanerna är piskade att vinna efter förlusten mot Iran (0–1) i inledningen. Förbundskapten Hervé Renard är dock skeptisk inför mötet på Luzjniki-stadion i Moskva.

- Även om man tar fram sin bästa plan för att stoppa Ronaldo så kommer han hitta ett sätta att komma loss. Det är alltid han som utgör skillnaden, åtminstone för att sätta laget på rätt väg, konstaterar Renard på en presskonferens.

- Han är helt outstanding, exceptionell och vi är kanske inte tillräckligt bra för att ta hand om honom. Men vi måste göra vårt bästa.

"Ett privilegium"

Även lagkamraten Pepe är full av beundran för den nu 33-årige Madeira-virtuosen.

- Det viktigaste för vårt lag är att Cristiano Ronaldo mår bra. Han är väldigt glad att vara här med oss och varje match är ett privilegium för oss portugiser att ha en sådan spelare med oss, säger Pepe på den portugisiska presskonferensen.

Förbundskapten Fernando Santos varnar ändå för motståndet.

- De är ett av Afrikas bästa lag. De har väldigt erfarna spelare som mestadels spelat i Europa. De är alltid väldigt välorganiserade.

Utöver Portugal–Marocko spelar även Iran mot Spanien i grupp B. Dessutom har Uruguay chans att göra både sig själva och Ryssland helt klara för åttondelsfinal.

Lugnare Suarez?

Seger räcker mot Saudiarabien – och för rysk del är det även formellt tillräckligt om matchen slutar oavgjort.

Uruguays förbundskapten Oscar Tabarez hoppas på mer från sin superstjärna – Luis Suarez.

- Vi kan alla hålla med om att han kanske inte gjorde sin bästa match mot Egypten men hans styrka finns fortfarande där. När en fotbollsspelare inte lyckas är de själva mer olyckliga över det än någon annan. Dåliga dagar måste man ge dem möjligheten att komma över det och bidra bättre. Vi har bara gett honom rådet att vara lugn, säger Tabarez om Suarez på sin presskonferens inför matchen i Rostov.