Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linköpings Kosovare Asllani, två från höger, var inte överens med domaren Tess Olofsson under söndagens Svenska cupen-final mellan Rosengård och Linköping. Rosengård vann finalen med 1–0.

Ny tränare hjälpte inte – Linköping föll

Drygt en vecka efter tränarbytet väntade cupfinal för Linköping. Då blev Rosengård för svårt för tredje året i följd – en titelmatch som kom lite för tidigt.

Besvikelsen var stor bland Linköpingsspelarna efter 0–1-förlusten mot Rosengård i Svenska cupen-finalen på Malmö IP. För tredje året i rad blev Malmöklubben för svårt i kampen om Susanne Erlandssons pokal

- Det är en final och det är klart att vi är besvikna, men vi visste också att det skulle bli en tuff match, säger lagkaptenen Janni Arnth.

Kritiserar domarinsatsen

Förra fredagen fick Linköping en ny tränare i Henrik Jensen, som tog över efter Marcus Walfridson. Ett byte lite för tätt inpå cupfinalen, anser Linköpingsmittbacken.

- Ja, det kan man säga faktiskt, om jag ska vara ärlig. Det hade varit skönt att ha någon vecka till, men så är det och vi visste om att finalen skulle komma. Därför ska vi också släppa det här så snabbt som möjligt och jobba framåt. Vi har fortfarande ligan kvar och Champions League till hösten, säger Arnth.

Lagkamraten Kosovare Asllani riktade hård kritik mot domarens insats i den andra halvleken på Malmö IP.

- Domaren blåser ju sönder matchen i andra halvlek, säger landslagsstjärnan och fortsätter:

- Vi ska inte lägga för mycket på att vi förlorade matchen på det, men nivån är alldeles för låg. Man måste kunna tillåta spel när det är en cupfinal, säger 28-åringen.

Hon riktade även kritik mot Rosengårdsspelarnas uppträdande på planen.

- Det är brasiliansk filmningsskola som de har gått, säger Asllani.

"Inte ont menat"

Rosengårds matchvinnare Sanne Troelsgaard:

- Jag har inte gått på någon brasiliansk skola, men kanske ska vi börja på den. Nä, men det är klart – jag är inte heller nöjd med att domaren hela tiden blåser för frisparkar. Jag tycker att vi bara ska få spela vidare, säger danskan.

I den 90:e minuten fick den inhoppande landslagsanfallaren Marija Banusic rött kort efter att ha sparkat Troelsgaard på låret.

- Marija vill försöka rensa bollen och hon sparkar in med för stor kraft så det är rött kort. Det är inte ont menat, men kommer in i duellen med för stor kraft, säger Linköpingstränaren Henrik Jensen.