Otto Wallin. Arkivbild.
Otto Wallin. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT

Ny toppmatch för Otto Wallin

Otto Wallin är klar för en ny toppmatch i boxning. 30-åringen ställs mot brittiske stjärnan Dillian Whyte i oktober.

ANNONS

– Det är en väldigt stor chans för mig och en match som verkligen kan fastställa min position som en av de absolut bästa tungviktsboxarna i världen, säger Wallin till SVT.

Sundsvallsboxaren vann överlägset mot amerikanske Dominic Breazeale i februari och tog sin 22:a seger på 23 proffsmatcher.

Efter lång väntan har svensken nu fått klart med en ny motståndare.

30 oktober går Wallin huvudmatchen på en stor gala i London och får möta 33-årige Dillian Whyt, som har en resultatrad på 28 segrar och två förluster.

Brittens enda nederlag har kommit mot världsstjärnan Anthony Joshua (2015) och tidigare världsmästaren Alexander Povetkin i fjol.

ANNONS

– Han är topprankad i världen och en duglig motståndare. Matchen handlar om WBC:s interimbälte som är titeln precis under världsmästartiteln, säger Wallin till SVT och fortsätter:

– Jag tror att det blir viktigt att utnyttja det som jag är bra på. Jag är snabbare och smartare än honom. Jag har en klurig stil för många och det är även en fördel att jag är ”southpaw” (vänsterhänt).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS