Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ny toppmålvakt – i Bundsens gamla tröja

Hon spelade förvisso i Johanna Bundsens gamla tröja – men Sävehofs nya målvakt Christina Elm vill inte jämföras med sin företrädare. - Bundsen är en fantastisk målvakt, men jag vill sätta min prägel på spelet mellan stolparna, säger hon

Det visade den 22-åriga danskan när Sävehof spelade oavgjort, 25-25, mot Lugi i en välbesökt träningsmatch i  Partille arena på söndagen.

Med sin kraft, räckvidd och explosivitet kommer hon att bli viktig som sista utpost för Partillelaget – även om det trillade in en och annan onödig boll mot skåningarna.

– Jag skyller på att det fortfarande är försäsong, säger hon med ett skratt och fortsätter:

– Timingen är kanske inte som den ska än – men det kommer när serien drar i gång, jag riktigt längtar, säger hon.

Bytte klubb med varandra

Christina Elm kom från danska storklubben København Håndbold – samma klubb som Sävehofs landslagsmålvakt Johanna Bundsen gick till.

Den danska ligan sägs generellt vara snäppet bättre än svenska SHE. Det är jämnare och så stor skillnad mellan de bättre och sämre lagen.

– Samtidgt vet jag att flera svenska lag är väldigt bra. Jag hoppas få mycket speltid, säger hon och berättar att hon redan trivs bra i Sävehof.

– Jag har tagits emot väldigt bra. Klubben är väldigt professionell i allt som görs. Det märks att det finns ambitioner, säger hon.

Elm är första valet

Enligt Sävehofs tränare Henrik Signell är Christina Elm förstavalet som målvakt inför säsongen.

– Så ser det ut nu. Men vi har tre bra målvakter som konkurrerar mot varandra, säger han till GP.

I träningsmatchen mot Lugi stod Christina Elm under den första halvleken. Spelet gick upp och ner – ungefär som det brukar den här tiden på året.

Exempelvis stod det 5-5 efter knappt tio minuter. Sex minuter senare hade Lugi dragit i väg med fyra bollar och längre in i matchen var det åter Sävehof som hade kommandot.

– Jag tycker att det är lagets styrka, att vi inte ger upp utan arbetar oss tillbaka i matchen igen säger Christina Elm som med sitt Sävehof närmast har Skövde att möta, sista träningsmatchen inför seriestarten.

 

Fotnot: Även Sävehofs herrar mötte Lugi på söndagen. Det blev seger med 32-22 (16-10). William Bogojevic svarade för sju av målen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.