Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOEL MARKLUND
Bild: JOEL MARKLUND

Ny titelmatch för Jack – hyllar sin motståndare

Den svenske boxaren Badou Jack gör ett nytt försök att bli WBA-världsmästare i lätt tungvikt. Den 28 december möter Jack den Haiti-födde kanadensaren Jean Pascal i Atlanta i USA.

"Han kommer alltid för att slåss", twittrar Badou Jack uppskattande om sin kommande motståndare. "Han är krigare, som jag".

I ett inlägg riktat direkt till Jean Pascal skriver Jack "Låt oss ge fansen valuta för pengarna!"

Badou Jack har inte gått någon match sedan han förlorade kampen om WBA:s interimbälte mot amerikanen Marcus Browne i slutet av januari i år.

Den matchen avslutades med att Jack fick ett stort sår i pannan, men trots skadan öppnade han bara några veckor efter förlusten för att gå en ny match.

– Jag känner mig som en ung 35-åring och har tid kvar i boxningen. Förhoppningsvis är jag redo för en match i slutet på augusti, början på september, sade han i februari.

Redan då var hans önskan att få gå en ny titelmatch.

Den kommande fighten i Atlanta mot Jean Pascal den 28 december är, precis som matchen mot Marcus Browne, även den en match om en så kallad interim-titel i WBA, då världsmästaren är den obesegrade ryssen Dmitrij Bivol.

Badou Jack

Född:

31 oktober 1983 i Stockholm.

Smeknamn:

"The Ripper".

Bor:

Las Vegas, Nevada, i USA.

Längd:

185 cm.

Stans:

Ortodox (högerhänt, går med vänsterhanden först).

Proffsdebut:

6 juni 2009.

Viktklass:

Lätt tungvikt (79,3 kg).

Proffskarriär:

WBC-världsmästare i supermellanvikt 2015–2017, vann titeln mot Anthony Dirrell, USA, och försvarade den tre gånger. Bytte viktklass till lätt tungvikt i januari 2017 och blev WBA-världsmästare i augusti efter att ha besegrat Nathan Cleverly, Storbritannien.

Facit:

22 segrar (13 på knockout), tre oavgjorda och två förluster på 27 proffsmatcher.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.