Ny titelmatch för Jack – hyllar sin motståndare

Den svenske boxaren Badou Jack gör ett nytt försök att bli WBA-världsmästare i lätt tungvikt. Den 28 december möter Jack den Haiti-födde kanadensaren Jean Pascal i Atlanta i USA.

ANNONS
|

"Han kommer alltid för att slåss", twittrar Badou Jack uppskattande om sin kommande motståndare. "Han är krigare, som jag".

I ett inlägg riktat direkt till Jean Pascal skriver Jack "Låt oss ge fansen valuta för pengarna!"

Badou Jack har inte gått någon match sedan han förlorade kampen om WBA:s interimbälte mot amerikanen Marcus Browne i slutet av januari i år.

Den matchen avslutades med att Jack fick ett stort sår i pannan, men trots skadan öppnade han bara några veckor efter förlusten för att gå en ny match.

– Jag känner mig som en ung 35-åring och har tid kvar i boxningen. Förhoppningsvis är jag redo för en match i slutet på augusti, början på september, sade han i februari.

ANNONS

Redan då var hans önskan att få gå en ny titelmatch.

Den kommande fighten i Atlanta mot Jean Pascal den 28 december är, precis som matchen mot Marcus Browne, även den en match om en så kallad interim-titel i WBA, då världsmästaren är den obesegrade ryssen Dmitrij Bivol.

Badou Jack

Född: 31 oktober 1983 i Stockholm.

Smeknamn: "The Ripper".

Bor: Las Vegas, Nevada, i USA.

Längd: 185 cm.

Stans: Ortodox (högerhänt, går med vänsterhanden först).

Proffsdebut: 6 juni 2009.

Viktklass: Lätt tungvikt (79,3 kg).

Proffskarriär: WBC-världsmästare i supermellanvikt 2015–2017, vann titeln mot Anthony Dirrell, USA, och försvarade den tre gånger. Bytte viktklass till lätt tungvikt i januari 2017 och blev WBA-världsmästare i augusti efter att ha besegrat Nathan Cleverly, Storbritannien.

Facit: 22 segrar (13 på knockout), tre oavgjorda och två förluster på 27 proffsmatcher.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS