Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Det blev ett bra bowling-VM För svensk del. Bild: Svenska Bowlingförbundet/TT

Ny svensk bowlingmedalj på VM

Det rullar på bra för de svenska damerna på bowling-VM i Las Vegas. Tidigare blev det bland annat svenskt guld i dubbel och i natt, svensk tid, blev det klart med silver i femmanna efter att det colombianska laget blev för svårt.

Colombia inledde med att ta hem första serien med endast en poäng, 205–204. Sverige repade sig sedan i andra serien och vann den med 235–220.

En sista och avgörande serie väntade därmed – och den blev jämn. Först i den sista rutan kunde Maria Rodriguez avgöra och ro hem guldet till Colombia.

"Det var ett snöpligt sätt att förlora på. Trist, för jag tycker att vi gör en helt okej insats. Alla har presterat bra och vi förlorar för att Colombia gör det aningen bättre", säger förbundskapten Robert Andersson på förbundets webbplats.

Totalt blev det fyra svenska medaljer på VM – det bästa världsmästerskapet sedan 1987. Förutom silvret i femmanna tog Joline Persson Planerfors silver i all-event, Sandra Andersson tog brons i singel och Jenny Wegner och Josefin Hermansson blev världsmästare i dubbel.