Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanna Öberg blev trea i Ruhpolding

Ny succé av Öberg: "Känner mig trygg"

Fullt hus på skjutvallen – och snabb i spåret. Formtoppade skidskytten Hanna Öberg tog en ny pallplats i världscupen.

Efter förra veckans tredjeplats i Oberhof var förväntningarna på Hanna Öberg inför torsdagens sprint i tyska Ruhpolding höga.

Och den svenska OS-guldmedaljören lyckades leva upp till dem.

Öberg sköt fullt och visade även bra åkform – vilket räckte till en ny tredjeplats. Öberg, som tog tredjeplatsen efter en hård batalj mot norskan Marte Olsbu Røiseland, var till slut 29 sekunder efter vinnaren Anastasija Kuzmina, Ryssland. Italienskan Lisa Vittozzi knep andraplatsen.

- Jag är jättenöjd. I dag gick det riktigt bra, jag var säker på skjutvallen och åkningen stämde bra, säger Öberg till TT.

- Jag kunde verkligen slappna av på vallen, och det gjorde att jag kunde känna mig trygg. Jag har skjutit bra på både träning och tävling den senaste tiden, det gör att man kan slappna av.

Hoppas stanna i toppen

Den andra raka pallplatsen i sprint – och den tredje i karriären totalt – gör att Öberg nu parkerar på sjunde plats i världscupsammandraget. Frågan är om 23-åringen på allvar är i toppen för att stanna?

- Jag hoppas det i varje fall, säger hon och skrattar.

- Det känns som att jag är i ett bra flow just nu. Men jag förväntar mig kanske inte att vara med i toppen hela tiden. Men eftersom jag har presterat så pass bra den senaste tiden känner jag att jag kan vara nöjd även om jag inte är i toppen varje gång.

Starka insatser

Så väl Mona Brorsson som Linn Persson stod också för starka insatser i Ruhpolding och satte alla sina skott. För Brorsson räckte det till 13:e plats, medan Persson till slut gled sin på 16:e plats.

Anna Magnusson slutade 44:a och Emma Nilsson på 69:e plats.