Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ny seger - men målsättningen ligger fast

FOTBOLL: Segern mot Boden tog Ljungskile till en allsvensk kvalplats. Då kan målsättningen verka något blek: - Det handlar fortfarande om att klara kontraktet, säger tränaren David Wilson.
Efter hemmaförlusten mot Trelleborg den 21 maj har bohusläningarna sju matcher utan förlust och placerar sig på en allsvensk kvalplats. Men målsättningen om nytt kontrakt ligger fast.
- Det är ingenting som har förändrats tack vare vår lyckade start, säger David Wilson. Vi är nykomlingar och det är stor skillnad mellan serierna, både sportsligt och ekonomiskt, men den dagen vi har klarat kontraktet kan vi diskutera andra målsättningar. Ett par avstängningar och skador, sedan kan det gå fort utför.
Redan i veckan tunnas truppen ut då den 16-årige talangen Erik Lund försvinner till Aston Villa i England.
- Det innebär att vår trupp består av 16 spelare, varav tre målvakter, därför måste även vi förstärka truppen under sommaren, säger David Wilson.
I går mot Boden på Skarsjövallen inför 1 465 betalande blev det en ny övertygande seger. Kenny Pavey inledde målskyttet redan efter sex minuter. Hemmalaget fortsatte att spela bra och hade bland annat två ribbträffar. Men 2-0-målet kom lägligt i inledningen av den andra halvleken. Jörgen Wålemark gjorde det viktiga målet, hans sjunde totalt, som i praktiken punkterade matchen.
- Jag tycker ändå Boden var det bästa laget vi har mött hemma, säger David Wilson. De hade nog ett större bollinnehav än oss och spelade bra, men kom sällan längre än till straffområdet.
1997 spelade Ljungskile i allsvenskan och David Wilson härjade på lagets mittfält.
- Jag försökte i alla fall, skrattar engelsmannen. Det är klart att drömmen finns någonstans, men varken jag eller spelarna tänker på det.
Om en vecka väntar ex-allsvenska Örebro på Behrn Arena.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.