Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Pontus Tidemand. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ny seger i Portugal för Tidemand

Rallyföraren Pontus Tidemand trivs i Portugal. Så pass bra att det nu blivit segrar i tre år i följd i VM-rallyts WRC2-klass.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Tidemand tappade närmare tre minuter efter att ha fått två punkteringar i fredags och förlorade tätpositionen. Under lördagen gick svensken, med sin kartläsare Jonas Andersson, åter upp i topp.

"Inte varje helg man kör upp sig från 17:e till första plats. Men vi hade en otroligt bra känsla med bilen, en bra rytm och allt bara fungerade så vi kunde göra vårt jobb", säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Under söndagen blev det två sträcksegrar och till slut en totalseger med drygt två minuter före polacken Lukasz Pieniazek.

"Jag kan inte vara mer nöjd med vår prestation. Vi fightade ordentligt för segern, vi tog inte bara ledningen och stannade där hela tävlingen, utan nu har vi också fått visa att vi kan slå i underläge", säger Tidemand.

Tidemand leder i WRC2-mästerskapet och siktar på att behålla titeln. Han slutade åtta totalt i rallyt som vanns av belgaren Thierry Neuville.