Washingtons Devante Smith-Pelly firar sitt 2–2-mål.
Washingtons Devante Smith-Pelly firar sitt 2–2-mål.

Ny seger för Washington: "Otrolig stämning"

Washington kommer allt närmare Stanley Cup-finalen i ishockey. Efter ännu en bortaseger mot Tampa Bay, 6–2, leder laget med 2–0 i semifinalserien i bäst av sju.

ANNONS

Trots att Tom Wilson gjorde 1–0 för Washington efter bara 28 sekunder var det Tampa Bay som ledde med 2–1 efter den första perioden.

Men därefter var det total dominans från Washington. Devante Smith-Pellys kvitterade och när matchen var slut hade Lars Eller, Jevgenij Kuznetsov, Alexander Ovetjkin och Brett Connolly sett till att det till slut blev en enkel seger för bortalaget.

Efter två bortasegrar har Washington nu Stanley Cup-finalen inom räckhåll.

- Ja, vi har kontrollerat bägge matcherna här nere hela tiden, hållit oss till vår gameplan och alla i laget har verkligen jobbat för varandra, säger André Burakovsky till Aftonbladet.

ANNONS

Burakovsky skadade sig under den första slutspelsrundan mot Columbus, men är nu tillbaka i spel. Däremot saknas fortfarande Nicklas Bäckström efter den handskada som han fick i den femte matchen i kvartsfinalserien mot Pittsburgh. Tränaren Barry Trotz har tidigare sagt att Bäckström kanske kommer att kunna spela i tredje matchen mot Tampa Bay.

Tredje och fjärde matchen i semifinalserien spelas i Washington natten till onsdag och natten till fredag.

- Det är bara för oss att fortsätta på samma sätt. Vi ska inte bromsa nu, tvärtom, vi ska trycka till på gasen och lägga i en ännu högre växel, säger André Burakovsky.

TT

Fakta: NHL-slutspelet

Semifinalerna avgörs i bäst av sju matcher.

Washington–Tampa Bay 2–0 i matcher. Nästa match spelas natten till onsdag svensk tid.

Winnipeg–Vegas 1–0 i matcher. Nästa match natten till tisdag svensk tid.

ANNONS