Ny seger för Frölunda i Scandinavium

|

Det blev tre nya poäng när Frölunda besegrade Djurgården med 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).

Det var andra segern på fyra dagar på hemmaisen.

Frölunda fick ordentlig fart under skridskorna i matchen. Att det bara stod 1-0 efter två perioder var klart i underkant.

Direkt från start satte Frölunda högsta fart och hade tre skott på mål redan i den första minuten. Frölunda pressade tillbaka Djurgården och skapade målchans på målchans, men Mark Owuya var omutlig i målet under första perioden.

Det dröjde ända till 12 minuter i matchen innan Djurgården fick sitt första skott på mål.

De gånger det blev lite grus i Frölundas spelmaskineri var när man var i numerärt överläge. Då blev spelet omständligt och passningsspelet överdrevs och man kom sällan till skott.

I den andra perioden jämnade Djurgården ut spelet och kom fram i ett par farliga kontringar, men då var Johan Holmqvist alert i målet.

Frölunda fick dock ett tidigt mål i mittperioden när Niklas Andersson spelade fram Mika Pyörälä som säkert satte pucken i nät.

I mitten av den tredje perioden utökade Frölunda ledningen till 2-0 Niklas Andersson frispelades av Robin Lindqvist. Från mittlinjen kunde Niklas helt ensam åka mot Owuya och sätta pucken i mål.

Tredje målet gjorde Robin Lindqvist i numerärt överläge när det återstod fyra och en halv minut av matchen.