Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Ny publikskandal - buade ut tårögd silvermedaljör

Renaud Lavillenie blev än en gång utbuad av publiken när han skulle ta emot sin silvermedalj i stavhopp på onsdagsmorgonen. En tårögd fransman var märkbart påverkad av bemötandet på prisceremonin. – Det var dåligt under tävlingen, men det här är extra pinsamt, säger Viasats Robert Tennisberg i TV-sändningen.

Publiken i Brasilien har blivit ett hett samtalsämne och fransmannen Renaud Lavillenie är den senaste idrottaren som hamnar i centrum för diskussionerna.

Under stavfinalen buades han ut kraftigt när han skulle göra sitt enda försök på 6.08. Något som han också kommenterade efteråt.

– Det var ingen fair play från publiken. Sånt är för fotboll, inte friidrott, sa han efter finalen och fortsatte:

– 1936 var publiken emot Jesse Owens, vi har inte sett det sedan dess. Men vi får leva med det.

Läs mer: Stor dramatik när hemmahoppet tog OS-guld

På natten mot onsdagen mötte han publiken igen när han skulle få ta emot sin silvermedalj. Återigen möttes han av massivt buande och på prispallen stod en Lavillenie med tårar i ögonen.

– Det här är för dåligt. Det är fruktansvärt att höra. Det var dåligt under tävlingen men det här är extra pinsamt, särskilt när brassen vann dessutom, kommenterade Robert Tennisberg i Viasats sändning.

Thiago Braz da Silva som skulle få sin guldmedalj slog ut med armarna och gjorde sitt bästa för att uppmana publiken att applådera åt Lavillenie.