Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Rasmus Dahlin i kamp med Oliver Bjorkstrand.

Ny poängsuccé för Rasmus Dahlin

Buffalos Rasmus Dahlin lyckades i natt med något som få gjort före honom. Samtidigt gjorde Oskar Lindblom sitt sjätte mål för säsongen för Philadelphia, vilket också blev enda målet i matchen mot New York Rangers.

Rasmus Dahlin kunde addera ytterligare två assist till säsongens skörd när hans Buffalo mötte Columbus i NHL i natt.

18-åringen spelade fram Tage Thompson till 3–1-målet, och noterades också för en assist till Jeff Skinners 4–2-mål i andra perioden. Totalt blev det 17:12 på isen för svensken, vilket är hans minsta istid under en match sedan den 3 januari.

Smått historisk

Matchen slutade 5–4 till Buffalo och för Dahlins del innebär det att han gjort 23 assist hittills under sin premiärsäsong i den nordamerikanska ligan. De senaste sju matcherna har Dahlin stått för åtta poäng, och svenskens tajmning och agerande på isen hyllades av kommentatorerna i tv-sändningen.

Rasmus Dahlin blev också smått historisk, eftersom han är den tredje backen i NHL:s historia som gjort två poäng i minst sex matcher innan sin 19-årsdag. De två andra är Phil Housley och Bobby Orr, uppger Sabres pr-avdelning via Twitter.

Lindblom matchhjälte för Philadelphia

New York Rangers möte med Philadelphia rivstartade när svenske Oskar Lindblom gjorde 1–0 redan efter 1.40 i första perioden. Sedan... Inget mer. Målet blev matchens enda, och Flyers vann med just 1–0.

- Jag är så klart inte nöjd med resultatet, men det är någonting vi kan bygga vidare på, säger Rangers forward Mika Zibanejad, som konstaterar att New York-laget hade 38 skott på mål, mot Philadelphias 19.

- Kanske att vi saknade lite skärpa i avsluten, säger han, och tillägger att laget åtminstone fortsatte att kämpa och gjorde ett "hyggligt jobb".