Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Hansdotter blev trea i Zagreb.

Ny pallplats – men Hansdotter vill ha mer

Glad för en tredjeplats – men missnöjd med åkningen. Frida Hansdotter vill ha mer.

Väderförhållandena och backen var långt ifrån optimala i Zagreb. Frida Hansdotter låg femma efter det första åket i vad hon beskrev som "sockrig vårsnö".

Svårt att få grepp med andra ord.

- Hur jag än gjorde kändes det som att jag puttade ut bakändan på skidorna och nästan sladdade i stället för att åka rent. Det är inte kul att se att man är 2,05 efter, säger hon.

- Det var jag irriterad över efter första åket och jag tog med mig den känslan in i andra och kände: "Nu jävlar ska jag åka".

Och andra åket gick bättre. I mål hade hon en ledning med 80 hundradelar. När både Petra Vlhova och Bernadette Schild misslyckades att åka snabbare än Hansdotter var pallplatsen i hamn.

I slutändan blev det en tredjeplats, precis som i Lienz senast.

"Inget man kan jaga"

- Jag är jättenöjd med pallplatsen, att vara i toppen och fajtas om de här platserna är både kul och viktigt. Men just med min åkning känner jag att jag kan mycket mer, säger hon.

Wendy Holdener, Schweiz, kom tvåa och Mikaela Shiffrin, USA, vann i en klass för sig, 1,59 före Holdener.

Det som saknas för Hansdotter är "flytet".

- Jag kan åka fyra svängar magiskt bra och sedan får jag några som jag inte får med mig farten i. Jag vill ha det där flytet där det bara går av farten. Det är inget man kan jaga. Det är bara att det ska falla på plats. Jag har två pallplatser och de kan jag lita på. Det är bara att jobba vidare och jag är på god väg.

Alphand körde ur i slagläge

Utöver Hansdotter hade svenskarna en bra dag. Under den första delen av andra åket hade Anna Swenn-Larsson, som startade tidigt, länge ledningen efter ett åk som visade sig vara näst snabbast när alla kört färdigt. Swenn-Larsson slutade till slut på en tiondeplats.

- Jag är väldigt nöjd att det gick bättre i andra, säger hon.

Ylva Stålnacke överraskade positivt även hon. 17:e plats gav karriärens första världscuppoäng.

Estelle Alphand, överraskande sexa efter det första åket, körde aggressivt, vågat och framförallt snabbt i andra åket. Första mellantidsskylten var grön och visade hela 84 hundradelar.

Men sedan körde hon ur.

- Det svängde lite mer i andra åket än i första, men jag försökte ändå gå rakt för att åka snabbt men det blev lite för tajt. Jag försökte i alla fall, säger Alphand, som visar gryende form trots allt.

- Det är jättekul att det verkligen går framåt och att jag kan åka med de bästa.