Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jens Burman slet på förstasträckan i herrarnas stafett i Beitostølen.

Ny mardröm för svenska herrarna i Beitostølen

Enligt åkarna var det dåliga skidor gjorde att Sverige försvann från toppstriden direkt. Sverige slutade elva i herrstafetten, över två minuter efter Norge.

Tremilen var en blek insats från de svenska herrarna. Stafetten dagen efter var om möjligt en ännu dystrare historia.

Chanserna på en framskjuten placering försvann direkt. Sveriges förstaåkare, Jens Burman, växlade till Calle Halfvarsson som 13:e lag, över en minut efter Norge.

- Jag släppte, det var det som hände... Jag förstår inte, skidorna var fruktansvärt dåliga i dag. Jag fick släppa redan ut ur stadion. Det är skittråkigt, säger en väldigt uppgiven Burman i SVT.

Halfvarsson, 58:a i tremilen, såg inte ut att ha bättre skidor han – och var nästan två minuter efter täten vid nästa växling.

- De (skidorna) var väl inte på topp, vi har inte lyckats med det i dag. Det är frustrerande, men man får tänka att vallarna gör allt de kan, ibland lyckas det men i dag gör det inte det, säger Halfvarsson.

Kommande fristilssträckor, av Daniel Rickardsson och Viktor Thorn, var bara en transportsträcka till mål – och till en ny besvikelse för de svenska herrarna.

Precis som i tremilen (samtliga topp 10-placeringar togs av norrmän och ryssar) handlade toppen i stafetten om Norge och Ryssland. Norges förstalag vann före Ryssland och Norges andralag.