Luleås Noora Tulus gjorde två mål i 4–2-segern mot HV71. Arkivbild.
Luleås Noora Tulus gjorde två mål i 4–2-segern mot HV71. Arkivbild. Bild: Robert Nyholm/TT

Ny Luleåseger i SDHL

|

Serieledande Luleå tog ytterligare en seger i SDHL. Denna gång mot HV71. Slutresultatet skrevs 4–2 till laget från Norrbotten.

Finländskan Noora Tulus inledde Luleås målskytte redan efter 37 sekunder. Cirka tre minuter senare dubblade Tulus landsmaninna Petra Nieminen ledningen. Innan första periodens slut reducerade HV till 1–2 och väckte liv i matchen.

Det släckte Tulus med sitt andra mål för kvällen i inledningen av mittperioden. I slutperioden satte Emma Nordin sedan 4–1 i tom kasse.

HV:s Mira Markström reducerade till 2–4 i slutsekunderna.

Under dagen vände Leksand ett 0–1-underläge mot SDE till en 3–2-seger. Hana Haasova avgjorde matchen i tredje perioden.