Ny hemmaseger för Frölunda

|

Frölunda blir allt säkrare i sitt spel på hemmaplan.

Måndagens seger mot Djurgården med 4-2 var lagets sjunde raka seger på hemmais.

Djurgården fick sämsta tänkbara start på matchen. Redan efter tre minuter och 55 sekunder ledde Frölunda med 2-0 efter mål av Jesper Matsson, i numerärt överläge, och Joel Lundqvist. Djurgården var inte i närheten av att få grepp om spelet.

Tränaren Hardy Nilsson valde att ta en timeout direkt efter Frölundas andra mål. På något sätt lyckades han lugna ner skärrade djurgårdare som sakta men säkert arbetade sig tillbaka in i matchen. Djurgården skapade flera bra lägen under resten av perioden, men Johan Holmqvist spelade bra i Frölundas mål. Först mot slutet av perioden fick Frölunda kontroll över spelet igen.

Frölunda öppnade den andra perioden lika starkt som man gjort i den första. Mikko Mäenpää gjorde 3-0 och då visade klockan på 1.36.

Återigen samlade dock Djurgården ihop sig och bara tre minuter senare reducerade man genom Stefan Lassen, snyggt framspelad av Mario Kempe. Frölunda skulle dock öka på sin ledning innan perioden var slut. Efter drygt 13 minuter dundrade trotjänaren Tomi Kallio in 4-1 bakom en chanslös Stefan Ridderwall. I sista perioden satsade Djurgården framåt och Frölunda drog sig tillbaka. Det gav resultat för gästerna som kunde reducera till 4-2 genom Daniel Widing.