Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgården var på efterkälken igen. Ny förlust, 0–3, hemma mot Kalmar.

Ny förlust – efter klackens tystnad

Klackens tysta protest efter derbyförlusten väckte inte Djurgårdens spelare. 0–3 hemma mot Kalmar innebär att laget förlorat sex av de sju senaste matcherna.

Djurgården saknade inte bara sin lagkapten Kevin Walker samt yttern Haris Radetinac från start hemma mot Kalmar.

De saknade också stöd från sin klack.

Ståplatsläktaren bakom Dif-målvakten Hampus Nilssons målbur gapade tom under matchens första 13 minuter; en protest för den svaga insatsen laget stod för i derbyförlusten mot AIK senast.

"Bara att tacka"

13 tysta minuter för de 13 raka Stockholmsderbyn som klubben misslyckats med att vinna, hade Järnkaminerna förkunnat i ett meddelande inför Kalmar-matchen.

- Vill de stå där ute så får de göra det. Det är bara att tacka dem som stod och sjöng från minut ett. Och sen tacka dem som kom och sjöng efter 13 minuter, säger målvakten Hampus Nilsson.

Klacken buades ut

Tilltaget uppskattades inte av varenda Djurgårdare, skulle det visa sig. För när klacken väl kom ut på läktaren så buades de ut av stora delar av sittplatspubliken – och någon omedelbar effekt av det högljudda inträdet blev det då rakt inte.

Ganska direkt efter klackens entré kunde nämligen gästernas målkung Marcus Antonsson påpassligt styra in 1–0 i detsamma. Ett mål som skulle visa sig matchavgörande, för Djurgården av i dag – som förlorat sex av de sju senaste, senast 0–2 i derbyt mot AIK – är inte ett kollektiv som vänder underlägen.

- Laget är känsligt för att hamna i underläge, så som läget är nu, erkänner Dif-tränaren Pelle Olsson.

Det syntes väldigt tydligt. För när också Djurgårdens mittback Omar Colley bjöd Jonathan Ring på 2–0-målet i början av den andra halvleken så var Djurgården aldrig ens nära att orka resa sig.

"Karaktärsprövning"

Forceringen efter ett reduceringsmål blev närmast pinsamt lam – och på stopptid kunde i stället hete Marcus Antonsson springa in även 3–0-målet för Kalmar.

Efter sex förluster på de sju senaste matcherna växer kritiken mot Pelle Olsson.

- Hur jag mår, det... känns inte så avgörande just nu. Vi har haft en jobbig period, men det här är en karaktärsprövning och det är nu det är dags att visa vad man går för.