Ny förlust för Pelle Olsson och Eskilstuna

Djurgårdstränaren Özcan Melkemichel och Pelle Olsson, AFC Eskilstuna, bytte lag med varandra inför säsongen. Efter lördagens möte lagen emellan verkar Melkemichel dragit vinstlotten – Djurgården vann med 4–1, och eftersnacket handlade mest om Olsson får fortsätta i AFC.

|

Fyra poäng på elva omgångar och fortfarande utan seger. Nykomlingen AFC Eskilstuna har haft det minst sagt tufft i inledningen av allsvenskan.

- Vi har inte varit tillräckligt bra. Det blir ju att någon måste ta smällen, men vi spelare ska också ha vårt, säger lagkaptenen Omar Eddahri som stod för tröstmålet i den senaste krossen.

Störst smäll verkar tränaren Pelle Olsson få ta. I veckan har det på flera håll skrivits om att hans dagar i klubben är räknade. Expressen skrev att han kan komma att sparkas inom några veckor och till Eskilstuna Kuriren gick klubbens ordförande Alex Ryssholm ut och sade att ledningen skulle ha ett möte med tränaren och öppnade för en förändring.

- Det är en tuff situation för laget, men vi kämpar på, säger Olsson själv.

"Annorlunda version"

Han var inte speciellt sugen på att prata mer om saken, men medgav att det är speciellt att ha en chef som går ut och säger sådana saker.

- Det är intressant. Det är en annorlunda version, variant, för spelare och ledare.

På planen var det inför matchen var det upplagt för en taktisk uppgörelse mellan tränarna som naturligt hade bra koll på sina motståndare. Och i början såg det ut som att Olsson gjort läxan bäst. Eskilstuna kom ständigt med orädda och farliga omställningar – men när lägena väl kom var det som att spelarna inte kunde behålla kylan i avsluten.

Djurgårdens försvar var passivt, men framåt såg det bättre och bättre.

Redan i den 22:a minuten hade hemmalaget en boll i nät när Jacob Une Larsson fick in en hörna. Domaren blåste mål – men assisterande vinkade för offside och målet dömdes bort.

Sex minuter senare var det däremot inga konstigheter. På ett inlägg från Felix Beijmo satte Kevin Walker dit pannan och nickade in sitt första mål försäsongen.

- Jäkligt skönt för mig, otroligt skönt. Jag har fått en ny roll i år och fått anpassa mig, men det är klart att jag har kvaliteter i mitt offensiva spel som inte kommit fram riktigt, säger Walker.

Eddahri reducerade

I den andra halvleken fortsatte Eskilstuna med snabba omställningar – men Djurgården nötte på och fick utdelning på nytt. Vid en hörna tappade AFC-målvakten Tim Erlandsson kontrollen och Kerim Mrabti var sist på bollen till 2–0.

Omar Eddahri rullade in en reducering i den 61:a minuten, men gästernas glädje var kortvarig. Othman El Kabir fick äntligen göra sitt första mål för säsongen när han, bara tre minuter efter Eskilstunas reducering, utökade ledningen med ett fint skott i bortre.

Och Kevin Walker nöjde sig inte med ett den här stekheta eftermiddagen. I den 76:e minuten dundrade han in 4–1 från distans och det var tack och godnatt för Eskilstuna.

- Jätteskönt att ta tre poäng i dag. Det var en besvikelse att förlora derbyt (AIK 0–1) och skönt att vi laddade om och vann. Och nu har vi ett nytt derby att se fram emot, säger Walker.

Redan nästa söndag möter Djurgården nämligen Hammarby.