Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ny dopningsskandal skakar UFC

Bock Lesnar vann succéartat sin comeback på UFC 200 mot Mark Hunt. Men nu kommer beskedet att Brock Lesnar kan ha varit dopad. - Vi ska gå till botten med det här, säger Brock Lesnar i ett uttalande till AP.

Redan före UFC 200-galan i Las Vegas åkte Jon Jones fast för dopning vilket orsakade stora rubriker i MMA-världen.

Läs också: UFC-stjärnan: "Alla tar steroider"

Nu kommer nästa smäll. För i samma gala som avgjordes förra helgen gjorde Brock Lesnar en sensationell comeback. Han hade inte tävlar på fem år men vann fighten mot Mark Hunt på poäng och hyllades efteråt.

Men efter det har det kommit fram att Lesnar testats av Usada, USA:s antidopnings organ, den 28:e juni och att man funnit en möjlig förseelse i dopningprovet, skriver The Guardian. 

Vilket preparat som han testats positivt för har Usada inte avslöjat och tungviktsstjärnan var själv fåordig kring anklagelsen. Men testresultatet ska ha kommit några dagar efter matchen mot Hunt.

- Vi ska gå till botten med det här, säger Lesnar i ett uttalande till nyhetsbyrån AP.

Enligt AP, som tagit del av Usadas brev till Lesnar, så hade stjärnan testats tre gånger under loppet av nio dagar i mitten av juli och klarat alla de testerna bara dagar före det fjärde antidopningsprovet där en möjlig förseelse hittades.

UFC meddelar att en juridisk granskningsprocess kommer att ske före en eventuell avstängning eller andra åtgärder tas till.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.