Ny dokumentär väntas om Michael Schumacher

Det har varit tyst om racinglegendaren Michael Schumachers hälsa efter otäcka skidkraschen för sju år sedan. Nu väntas en ny dokumentär, med material som aldrig tidigare visats, ha premiär inom kort.

ANNONS
|

Den 30 december 2013 var det datum som förändrade Formel 1-legendaren Michael Schumachers liv markant. Tysken var i Meribél och åkte skidor offpist när han föll och slog i huvudet. Han försattes i koma och först ett halvår senare rapporterades det om att Schumacher hade vaknat.

Sedan dess har det dock varit förteget kring racingkungens status rent hälsomässigt. Det har inte sipprat ut mer än små, små rapporter kring hur han mår.

LÄS MER:Sebastian Eriksson om IFK Göteborgs ”identitetskris”

– Jag träffade Michael förra veckan. Han kämpar på. Jag hoppas att hela världen får se honom igen. Det är vad han och hans familj har som målsättning, sa Jean Todt, vän till familjen Schumacher och president för FIA, i somras enligt Expressen.

ANNONS

Det har nu gått mer än sju år sedan Michael Schumacher råkade ut för olyckan. Nu ska 52-åringen vara aktuell med en ny dokumentär. Det är de tyska filmskaparna Michael Wek och Hanns-Bruno Kammertons som är männen bakom ”Schumacher” som ligger färdig för en premiär som ännu inte är avslöjad när den ska gå.

LÄS MER:Pontus Wernbloom återförenas med Kolbeinn Sigthorsson

Material som aldrig tidigare visats

I dokumentären ska Michaels fru Corinna, dotter Gina-Marie, sonen Mick och pappa Rolf medverka, säger familjens representant Sabine Kehm. Filmen ska innehålla material som aldrig tidigare visats för allmänheten.

– Filmen porträtterar Michaels imponerande karriär, men också många ansikten av den komplexa mannen, säger Kehm i ett uttalande.

LÄS MER:Viktor Rhodin tillbaka för Önnered i unik hjälm

Man vet ännu inte om Michael Schumacher själv kommer att medverka i filmen. Klart är dock att den är klar och hade egentligen tänkt att visas tidigare men på grund av coronapandemin så har premiären senarelagts.

LÄS MER:Rönnberg vill ta hjälp – från skidskyttets Wolfgang Pichler

I år kör sonen Mick Schumacher Formel 1 för stallet Haas.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS