Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonas Larholm får en ny kollega i tränartrojkan. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Jonas Larholm får en ny kollega i tränartrojkan. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ny assisterande tränare för IK Sävehof

Emil Berggren kommer inte ta rollen som assisterande tränare för IK Sävehofs herrlag under kommande säsong.
– Jag har ganska snabbt insett att det kommer bli för mycket jobb för mig, säger han.

Efter IK Sävehofs succésäsong med dubbla SM-guld stod det klart att både managern Anders Eliasson och tränaren för herrlaget Andreas Stockenberg valt att lämna klubben. Rollen som ny sportchef föll då på Emil Berggren och som ny huvudtränare presenterades Jonas Larholm, som därmed blir spelande tränare under den kommande säsongen. Emil Berggrens nya roll i klubben var inte bara sportchef utan han skulle också kliva in som assisterande tränare bakom Jonas Larholm. Något som han nu menar inte kommer bli av.

– Initialt var det tänkt att jag skulle vara assisterande på herrsidan, men det har jag ganska snabbt insett att det kommer bli för mycket jobb för mig, säger han.

Istället har klubben valt att flytta upp en juniortränare som uppbackning till Jonas Larholm.

– Det kommer jobbas mycket i team i år, så även där har vi löst det internt och plockat upp juniortränaren Kristian Berndtsson som vi tror på väldigt mycket, säger Emil Berggren.

Detta innebär dock inte att Berggren kommer vara helt bortkopplad från herrlaget.

– Jag kommer vara med i ett ledarteam och hoppa in ibland, men den dagliga verksamheten sköter Kristian och Jonas. I Champions league kommer jag med största sannolikhet sitta med på bänken och jag kommer alltid finnas med lagen, både på dam och herrsidan. Kanske lite mer på herrsidan i och med att Jonas är spelande tränare och det kanske behövs lite mer kraft där.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.