Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Löfgren hoppas det blir en bättre inramning kring matcherna i nya arenan. Bild: Thomas Johansson
Fredrik Löfgren hoppas det blir en bättre inramning kring matcherna i nya arenan. Bild: Thomas Johansson

Ny arena ger nya möjligheter för Pixbo

På söndag tas första spadtaget till Pixbos nya hemmaarena. De begränsade möjligheterna i den slitna Wallenstamhallen är snart ett minne blott.
– Kostymen är för liten, säger klubbens ordförande Fredrik Löfgren.

Den en gång vita fasaden på Wallenstamhallen i Mölnlycke är smutsig. I fönstren bredvid entrén har första o:et i ordet Motionscentral försvunnit. På söndag inleder Pixbo ytterligare en innebandysäsong här i och med damernas SSL-match mot Malmö.

Men förändring är i antågande.

– Här kommer nya arenan att ligga, säger klubbens ordförande Fredrik Löfgren och pekar mot andra sidan sjön Massetjärn.

På söndag omkring klockan 12 kommer det första spadtaget till nya Wallenstam Arena tas när rivningsarbetet inleds. Det kommer hållas en ceremoni där bland annat kommunen, Wallenstam och representanter från klubben kommer närvara. Den nya arenan planeras stå klar till 2021.

– Det är lite kul eftersom klubben firar 40 år då. Vi är försiktigt optimistiska och hoppas att det är klart till säsongspremiären, säger Fredrik Löfgren.

För litet nu

Sedan Pixbos förra hem i Lisebergshallen rivits är flytten välkommen. Ett jobb som inleddes när klubbens dåvarande ordförande Jan-Erik Forsberg lade fram förslaget om en ny arena 2010. Forsberg startade partiet Sportpartiet några år senare och tog sig in i kommunfullmäktige med tre mandat. Det ledde till att detaljplanen antogs 2017.

– Kostymen vi har nu är för liten. Vi kommer att få större möjligheter i och med att läktarkapaciteten utökas från 700 till 1600 personer., säger Fredrik Löfgren.

Läktarna kommer formas som en hästsko istället för längsmed ena långsidan som är fallet just nu. Det kommer finnas riktiga säten istället för de hårda träbänkarna.

Men det är inte bara publiktillströmningen man hoppas kunna påverka av den höjda kapaciteten.

– Det kommer göra tv-produktionerna bättre. Som det är nu sitter kameran på läktarsidan så man ser bara en vägg i bakgrunden och det är lite tråkigt. Så hela upplevelsen kring matcherna kommer höjas oavsett om man är på plats eller tittar hemma i soffan.

Med den nya arenan kommer man också förbättra kaféverksamheten och få en större parkering. I år saknas det derbyn både på herr- och på damsidan för Pixbo i SSL – det närmsta laget är Warberg – men läktarna fylls ändå när det är stormatcher mot exempelvis Falun och Storvreta för herrarna eller IKSU för damerna.

– Organisationen kring matcherna kommer också kunna förbättras, menar Fredrik Löfgren.

LÄS MER: Så ska Mölnlyckes nya idrottsarena se ut

Kommer krävas arbete

Trots att förutsättningarna förbättras inser Fredrik Löfgren att det kommer krävas mycket arbete om Pixbo ska fortsätta växa.

– Ny arena ger nya möjligheter men sedan ska jobbet göras. Förhoppningsvis kommer vi locka nya sponsorer också men det kommer krävas hårt arbete, säger han.

Wallenstam Arena kommer även användas av kommunen för andra verksamheter och event.

– Kommunen behöver barn och ungdomar i rörelse och det kommer vi få om vi får fler hallar.

På söndag drar damlaget igång spelet i SSL för denna säsong när man möter Malmö och på tisdag är det herrarnas tur mot Visby. Med ett nytt hem i sikte är det några detaljer som kanske blir lättare att stå ut med nu än tidigare.

– Vi har ju fått dela omklädningsrum med killarna. Det har ju fungerat men det ska bli skönt att få något eget, säger Pixbos landslagsback Isabell Krantz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.