Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Nuncio och kusken Örjan Kihlström. Arkivbild.

Nuncio löste alla problem

Nuncio hade som väntat inget motstånd i Sundsvall open trot som kördes på Bergsåker. Femåringen ledde loppet från start till mål och vann på pigga ben. Det var 34:e segern i 50:e starten och fenomenet Nuncio har aldrig varit sämre än trea.

Örjan Kihlström hade två mindre problem att lösa på vägen mot ännu en storloppsseger. Det första var i starten när Nuncio skulle försvara sitt innerspår mot några startsnabba konkurrenter. Hotet kom i första hand från Oasis Bi med Björn Goop i sulkyn.

- Det var inga problem alls, Nuncio öppnade väldigt bra. Jag hade väl feeling för att han skulle göra det också men nu var han ännu lite piggare än förra gången. Det känns som om han börjar komma i form, skämtade Kihlström.

Det andra problemet var en aning knivigare att lösa för både kusk och häst. Cirka 800 meter från mål kom Nunci nära sargpinnarna. Hästen tog två mindre galoppsprång över två pinnar för att sedan ställa sig i perfekt trav igen.

- Vi var tre hästar i bredd och det blev lite tajt mot pinnarna invändigt. Jag kände att han var nära att galoppera och försökte hjälpa till så gott jag kunde. Att han klarade av att ställa sig i trav igen var väldigt bra gjort. Det säger en del om vilken otrolig häst det är, sade Kihlström.

Nuncio vann på 1.11,7 över medeldistans och det fanns gott om krafter kvar i mål.

- Det mesta är sagt om honom men otrolig passar väl bra jämt. Han har tävlat mot världens bästa i snart fyra säsonger och aldrig varit sämre än trea, kommenterade tränaren och ägaren Stefan Melander.

Melander funderar på att starta sin stjärna i Mastersfinalen på Bjerke-banan i Oslo den 18 september. Förstapriset är 1,8 miljoner kronor.

Sedan börjar uppladdningen inför Prix d’Amerique sista söndagen i januari 2017.

Månprinsen AM och Gunnar Melander var stora favoriter i SM för kallblod. Men ekipaget var utan chans mot 13-årige Odin Tabac, körd av Jörgen Westholm.

Odin Tabac tog ett par galoppsteg i början men ställde sig snabbt i trav och kördes till spets i första sväng.

- Jag hade tänkt att släppa spets till Månprinsen AM men Melander kom ju aldrig och då var det bara att fortsätta i så lågt tempo som möjligt. I sista kurvan var det vårt lopp, det kände jag. Det är en fantastisk häst som haft många skador men alltid kommit tillbaka, sade tränaren Jörgen Westholm.

Westholm hyllade svenska mästarens skötare Jasmine Ising.

- Hon har gjort ett enormt arbete med Odin Tabac, tänk på att han är 13 år. Jasmine håller honom pigg och glad.