"Nu vill jag ha ännu mer"

ANNONS
|

Det var en lugn Zlatan Ibrahimovic som mötte pressen vid en presskonferens som hölls omväxlande på svenska och engelska vid tiotiden på söndagsförmiddagen.

Lagkaptenen tyckte att det hade känts riktigt bra under matcherna mot Ukraina och England. Fast sedan tillade han:

- Jag vinner hellre och spelar mindre bra än spelar bra utan att vinna.

Zlatan Ibrahimovic påminde om hur många tidigare klagat över att svenskarna spelade tråkig och defensiv fotboll. Nu har laget i stället spelat mer offensivt, men många kommentatorer låter i stället som om de drömmer sig tillbaka till hur det var förr.

Zlatan själv tycker att laget aldrig spelat bättre än nu och påminner om att Sverige i båda EM-matcherna inledde med att ta ledningen.

ANNONS

- Jag tror inte det är många som tagit ledningen och sen åkt ut, vi är de enda i så fall.

Lagkaptenen konstaterade sammanfattningsvis att "det går inte att spela hundraprocentigt i varje match, gör du inte misstag lär du dig inte". Att det gått som det gått i EM berodde på små detaljer och enkla misstag, enligt Zlatan.

- Vi har gjort ett par misstag men ska komma tillbaka ännu starkare.

Zlatan betonade också att laget som helhet är ansvarigt både för det som går bra och det som går dåligt.

- Om vi har gjort något misstag har vi inte gjort det individuellt utan som ett lag. När vi förlorar gör vi det som ett lag och när vi vinner gör vi det som ett lag.

Nu blickar laget framåt mot matchen mot Frankrike.

- Vi spelar för ära, vi ska ha någon poäng med oss hem.

Lagkaptenen sa sig inte veta vilka som spelar.

Sedan rullar EM vidare, utan Sverige. Zlatan Ibrahimovic tyckte att Spanien och Tyskland spelat bra hittills. Men han ville inte spekulera i vilket lag som slutligen tar hem spelet:

- Vem som vinner? Helt ärligt, det skiter jag i.

ANNONS