Elias Lindholm.
Elias Lindholm.

"Nu vi ska vara som bäst"

Nollade i två raka matcher. I kvartsfinalen mot Schweiz ska Elias Lindholm & Co vara skillnaden för Tre Kronor.

ANNONS
|

Förbundskapten Rikard Grönborg har kallat kedjan med Elias Lindholm, Gabriel Landeskog och Victor Rask för Tre Kronors ledande. Så var fallet fram till gruppspelets två avslutande matcher mot Danmark och Slovakien.

Där uteblev poängen.

Enligt Lindholm, fem mål och två assist i VM, berodde det på två saker: motståndet och att trion slappnade av.

- Danmarksmatchen var ingen höjdare från vår sida. I den matchen spelade vi för dåligt. Senast tyckte jag att vi spelade bra i första perioden, det var många chanser och mycket skott, säger han.

ANNONS

- Men det känns som att vi slappnade av lite. Nu vill vi upp i nivå, där vi var i början, och producera bättre och hjälpa laget bättre.

Inte orolig

Steget upp till deras "vanliga" standard ser han inte som något stort kliv.

Bara att Tre Kronor står inför en kvartsfinal mot Schweiz i Paris ser Lindholm som tillräckligt för att kunna leverera på samma sätt som under de fem första gruppspelsmatcherna i Köln.

- Vi har ju spelat bra i fem av sju matcher. Det finns där, det är inget som oroar direkt, säger han.

- Man spelar ju hellre en kvartsfinal än spelar mot Italien eller Danmark. Inget ont om dem. Men nu börjar det gälla lite och det är nu vi ska vara som bäst.

ANNONS

"Roligt test"

Kedjekamraten Gabriel Landeskog, två mål och tre assist, delar Lindholms syn på de två senaste matcherna. Han glider även inne i ett resonemang där kedjans jobb har haft en annan betydelse för laget.

- Även om man inte gör mål i varje byte så ska man skapa momentum för laget, se till att vi får lite vind i seglet på det sättet, säger han.

Kvartsfinalen mot Schweiz?

Det är matchen som de har väntat på sedan VM startade.

- Det ska bli ett roligt test. Det kommer säkert lite nerver ju närmare man kommer, men just nu ska det bara bli roligt. Vi har längtat länge efter det här, säger Gabriel Landeskog.

Paris, TT:s utsände

ANNONS