Nu tar de plats i Sävehof: ”Helt otroligt grymt”

Rullstolshandboll är en växande sport och nu satsar Sävehof genom att ta in klubben Nolimits under sina vingar.
– Det har varit min dröm sedan jag startade, att få känna sig som en idrottare på riktigt, säger lagkaptenen Julia Johansson.

ANNONS

Göteborgs enda klubb för rullstolshandboll har varit Nolimits IK. De har fört en undanskymd tillvaro, men ser nu ljust på framtiden. Dels för att handboll är den snabbast växande rullstolsidrotten i världen – men framför allt för att man nu tar plats i Sävehofs verksamhet.

– Det är helt otroligt grymt att få vara en del av deras ordinarie verksamhet. Det har varit min dröm sedan jag startade, att få känna sig som en idrottare på riktigt. Sävehof är ju världens största handbollsförening som når ut till mycket folk. Vi blir en del av gänget, och det bli en annan samhörighet för våra spelare, säger Julia Johansson.

ANNONS

Hon berättar att man i flera år försökt få till ett samarbete med en ”vanlig” handbollsförening, och att det hela tiden varit Sävehof med klubbdirektör Stefan Albrechtson i spetsen som visat störst intresse. Nu har drömmen blivit verklighet – och Sävehof har fått ett nytt lag.

– Vi kände att det fanns ett ben kvar att fylla för att bli en bred förening som är till för alla, och det var just rullstolshandboll. Så vi har tagit in Nolimits i Sävehof och skapat bra förutsättningar för dem här i Partille Arena. Nu hoppas vi att de kan gå från 15 personer till kanske upp mot 20, 30 stycken. De blir en del av föreningen precis som alla andra, säger Albrechtson.

SM är målet

Träningen drar igång i veckan och ett första mål blir SM-slutspelet i Borås till vintern. På sikt hoppas man också få till en nationell serie, något som ännu saknas.

– Svenska handbollsförbundet satsar hårt på detta nu. Det är ganska nytt i Sverige, men det är på väg upp, säger Julia Johansson.

Hon har själv erfarenhet från landslagsspel och är en nyckelfigur i det som fram tills nu hetat Nolimits.

– Jag är väl lite av lagets mamma, fastän jag är typ yngst. Men det är jävligt kul att ta hand om gubbarna, säger hon och skrattar.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS