Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/1

Nu ska landets största beachvolleytävling avgöras

Det har återigen blivit dags för beachvolleyeliten att inta Beach center för att genomföra Sveriges största beachvolleyturnering, Swedish Beach Tour. I helgen avgörs deltävlingen i Göteborg. – Det här är definitivt en av årets största höjdpunkter, säger Sandra Krook, projektledare.

För tredje året genomförs tävlingen på Beach center. Med på startlistorna finns Sveriges bäst rankade spelare och tävlingen lockar både beachvolleyns egna anhängare och andra sportintresserade.

– Även den som inte har full koll på den här sporten kommer tycka att det är roligt att se. Det händer saker hela tiden och spelet är fyllt av taktik och spänning. Men reglerna är enkla och det är lätt att hänga med, säger Sandra Krook, projektledare på Göteborg Beachvolley club.

Beachvolleyn är dessutom en av världens mest jämställda idrotter. 

– Det är lika många killar som tjejer som spelar och det är inga stora skillnader spelmässigt, säger Sandra Krook som också tror att det kan vara en anledning till att sporten blir mer och mer uppmärksammad.

– Kännedomen växer och vi märker att antalet medlemmar växer för varje år, liksom antalet åskådare på tävlingarna.

På lördagskvällen bjuds publiken på en after beach och under hela helgen pågår en rad familjeaktiviteter vid sidan av tävlingen.

– Det blir musik och publiken får möjligheten att mingla med spelarna under after beachen. Det brukar vara uppskattat och hela centret fylls av en skön atmosfär. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.